Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
tak ja w poniedzialek kilka osob we wtorek , podobno maja duze oblezenie i w dodatku dzisuaj 3 osoby nie wyszly bo promieniowanie nie spadlo.
jest chlopak 15 lat po dwoch operacjach i dzisiaj znowu biopsja bo znowu cos tam niepokoi :/
-
dziewczyny własnie wróciłam zGliwic i mam super wyniki moje anty tg poniżej 10 ,dr Puch stwierdził że nastąpiła koszmarna pomyłka i że widząc mój wynik z Lublina można dostać zawału.Jestem przeszczęśliwa że mnie nie olali że wyznaczyli mi ekspresowy termin no i że jest ok.
Strach powodzenia i trzymam kciuki za wyniki
-
Strach no to teraz przed Tobą nudny weekend :) Ty dostajesz jod w poniedziałek? Czemu ktoś dostaje we wtorek? I fajnie, że trafiłaś na dr Paliczke :)
-
hejka !
Strach juz na oddziale , rzeczywiscie strasznie dlugo to wszystko tutaj trwa ! najpierw rejestracja , nastepnie lekarz , ja od razu mialam usg wiec po poszlam na badania krwi i mialam 2h (do 13) czasu wolnego.przed 13 na dol do szatni , kazdy dostal szpitalna pizamke ,tak jak Massie pytala nie wolno swoich !
przyjmowala mnie dr Paliczka , faktycxnie super lekarz , wszystko dokladnie tlumaczy i jest niezmiernie cierpliwa ! teraz jestem w sali ze starsza pania i mloda dziewczyna . wsztstkie mamy dostac duzy jod tylko dwie w poniedzialek a jedna we wtorek.
-
tak jak Massie pisala mialo byc
-
hejka !
Strach juz na oddziale , rzeczywiscie strasznie dlugo to wszystko tutaj trwa ! najpierw rejestracja , nastepnie lekarz , ja od razu mialam usg wiec po poszlam na badania krwi i mialam 2h (do 13) czasu wolnego.przed 13 na dol do szatni , kazdy dostal szpitalna pizamke ,tak jak Massie pytala nie wolno swoich !
przyjmowala mnie dr Paliczka , faktycxnie super lekarz , wszystko dokladnie tlumaczy i jest niezmiernie cierpliwa ! teraz jestem w sali ze starsza pania i mloda dziewczyna . wsztstkie mamy dostac duzy jod tylko dwie w poniedzialek a jedna we wtorek.
-
StrachMaWielkieOczy trzymamy kciuki! Niech Ci szybko i bezstresowo zleci ten czas :)
-
Strach
Trzymam kciuki :) i jestem pewna że wszystko będzie dobrze :) powodzenia ;)
-
Strach
Trzymaj się ciepło :D :D :D
-
Strach powodzenia! Trzymam kciuki żeby wszystko bylo ok i szybko Ci zleciało;)