Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
jak wiecie tabletka wczoraj polknieta. Wszyscy faktycznie bardzo to przezywaja , nawet pielegniarki smialy sie , ze idziemy jak na sciecie a przeciez mamy polknac uzdrawiajaca tabletke :) i faltycznie nie jest to nic trudnego , tabletka elegancko wpada do przelyku , wystarczy lyk wody i po krzyku. Nie moge juz patrzec na cukierki i gumy , od wczoraj je zuje i jem na zmiane i szczerze mowiac mam juz odruch wymiotny. obudzolam sie dzisiaj z zapuchnietymi sliniankami tak wiec zucia gum nie unikne. na. jestem w 2 os izolatce z kolezanka ktora juz byla ze mna od ppczatlu na sali. poprosilysmy czy mozemy byc razem i nie bylo problemu. w izolatce mamy czarno bialy telewizor :D ale wazne ze jest ! czajnik i sztucce tez sa .
wczoraj zagladnal do nas bardzo sympatyczny pielegniarz Lukasz i nastroil nas pozytywnie. powiedzial ze przez 16 lat jego pracy nikt tutaj nie zmarl natomoast na chemii odchodzi 5 osob tygodniowo. lekarze do nas zagladaja ale jak nue ma potrzeby nie wchodza do srodka. no nic biore sie za picie wody i licze gleboko ze w czwartek bede juz w domku !
-
dzien dobry
Massie trzymam dzisiaj kciuki za Ciebie i przesylam moc pozytywnej energii z izolatki a musisz wiedziec , ze ta moc stad jest naladowana maksymalnie wiec dzisiaj jesyem pewna , ze beda same dobre wiesci <3 <3
-
-
aleksandra.em
Ja byłam na Szaserów
-
Strach trzymaj się cieplutko w izolatce. Czekamy na relacje z pobytu :)
-
StrachMaWielkieOczy
Tabletka zapewne już połknięta i teraz Pani ma relaks. ;) Niech czas w izolatce szybko mija! Trzymaj się tam dzielnie. :)
-
laseczki miedzy 13 a 14 lykam tabletke z jodem i zaczynam swoja walke ! trzymajcie kciuki !
-
laseczki miedzy 13 a 14 lykam tabletke z jodem i zaczynam swoja walke ! trzymajcie kciuki !
-
Dziewczyny ja też zaczęłam żałować że to przeczytałam o tych przerzutach itp. Bo się trochę podłamałam, ale koleżanka opowiedziała mi o swojej sąsiadce, ktora jest 20 lat po usunięciu tarczycy z tego powodu co u nas i żyje ma zdrowe dzieci i jest ogólnie ok. Moja listonoszka też mi opowiadała ze jest 5 lat po operacji i tylko jeździ na kontrole do Gliwic. Więc lepiej wierzyć że będziemy tymi szczęściarami!!!! Ogólnie u kobiet lepiej się leczy wszystkie rodzaje nowotworów tarczycy i dają rzadziej przeżuty więc bądźmy dobrej myśli!!!!! :)
-
Strach...
Trzymam mocno kciuki i powodzenia, bedzie dobrze <3