Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
Moni chemia najwcześniej to po 6 tygodniach ale to onkolog decyduje i a każdym szpitalu gdzie masz najbliżej z tym że jest onkologia ,Do wężyków też się przyzwyczai mam kolegę który ma dwa weżyki i brał radioterapie i obecnie m chemie a może to na krótki okres coś może z nerką cieszymy się tym co mamy aby było dalej dobrze
Pozdrawiam
-
Witajcie, chyba dołączę do Waszego Grona - mam chorego Tatę - dowiedzieliśmy się tydzień temu.
-
Witajcie, chyba dołączę do Waszego Grona - mam chorego Tatę - dowiedzieliśmy się tydzień temu.
-
-
Witajcie
Jednak zbyt szybko cieszyłam sie, że wszystko jest dobrze:(
Mąż ma jednak dwa woreczki bo nie dało się zrobić wstawki z jelita i na pewno będzie chemia:(
Bardzo się bałam, że będą dwa woreczki. To najgorsza opcja z możliwych:( wymiany wężyków itd
Mąż nie wie dlaczego nie udało się zrobić wstawki bo nie pyta o nic. Dowiem się dopiero w poniedziałek jak do niego pojadę.
Wydaje mi się, że były jakieś przerzuty na jelitach i dlatego nie dało się tego zrobić i z tego powodu będzie chemia.
Mam do Was pytanie po jakim czasie od operacji podaje się chemię? Iczy można ją przyjmować w innym szpitalu niż była operacja?
Załamałam się po telefonie męża:(
-
Bolek-lekarz twierdzi , ze oni maja w swojej dokumentacji TK-maz sie dziwi bo nie pamieta aby robili.Jestem teraz w szpitalu na krzeselku i czekam na doktora. Maz lezy jeszcze na sali pooperacyjnej.Zadzwonilam do niego -zuwazylam , ze mowi jakos tak jakby bral leki uspokajajace czy przeciwbolowe ?
-
Moni to fajnie że jest wszystko w porządku aby tak dalej teraz to tylko z górki i tak trzymajcie
Pozdrawiam <3
-
-
Witam Wszystkich Miło
Janek ja nigdzie nie pisałem że jest inna opcja tylko pozytyw wchodzi w grę ja dziś jadę po termin a mogę go mieć nawet na poniedziałek na chemie
Pozdrawiam
-
Wiadomość z drzewa dobrych wiadomości. Oby tylko takie były. Pozdrawiam Bolku nie możesz być gorszy powodzenia. Wszystkim