W przypadku mojego taty operacja laparaskopowa nie przyniosła by takiego rezultatu jaki przyniosła normalna operacja. Sama pani doktor nam to powiedziala ....
Witajcie kochani! Dziękuję Wam serdecznie za wszystkie rady, to ogromna pomoc z Waszej strony. Tato ma się zgłosić 5 lutego na oddział urologii w Centrum Onkologii Bydgoszczy i tak już zostanie. Nie będziemy w ostatniej chwili nic już zmieniać, ponieważ im szybciej będzie operowany tym lepiej. Już raz zmieniliśmy szpital (najpierw byliśmy w Grudziądzu), więc chyba nie ma sensu jeździć po innych lekarzach bo tata musi zbierać siły do operacji a do Bydgoszczy mamy daleko i taka podróż dodatkowa strasznie go męczy. Prof. Drewa to na pewno znakomity lekarz (trochę o nim czytałam), ale mam nadzieję, że w Bydgoszczy na onkologii też dobrze się moim tatą zaopiekują i zrobią wszystko, żeby było dobrze. Pozdrawiam wszystkich i życzę dużo zdrowia :-)
Enni ,erytrocyty w moczu to krew w moczu. Krew w tej ilosci widoczna jest podczas badania moczu ,nie widac jej natomiast gołym okiem. Wynik jest nieprawidłowy. Dużo zależy jaki rodzaj erytrocytów się pojawił. Na wyniku powinno być napisane ,czy to erytrocyty świeże czy wyługowane. U nas pierwszym objawem podczas przypadkowego badania moczu , były erytrocyty w liczbie 1 przy normie do 3. Gad miał juz wtedy ponad 2 cm .
Enni ja wczoraj robiłam bad moczu i wynik: erytrocyty 35 wpw i 10 wyługowane. Dodatkowo białko leukocyty i bakterie. Jutro idę do urologa
roza123 dziekuje za odpowiedz.
Mam nadzieje daj znać co u lekarza,trzymam kciuki zeby to nie było nic poważnego.
Ja pytalam dlatego że robilam wyniki i takie mi wyszly jak pisałam.Okazalo sie jednak że podane mialam w mikro litrach o ile się nie myle no i lekarka jakos to sobie przeliczala i mówiła ze nie jest źle,że to tylko minimalnie ponad normę,ale ja się strachu nakładam,mój mąż biedny to się nawet poplakal bo pierwsze co nam na myśl przyszlo to moja mama.Zrobie jeszcze jeden wynik ale w innym laboratorium.
Byłam na wizycie- kamień w moczowodzie nie może zejść. Dostałam leki i za tydzień kontrola. Enni a ty jak? Pozdrawiam