Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11998 odpowiedzi:
  • W przypadku mojego taty operacja laparaskopowa nie przyniosła by takiego rezultatu jaki przyniosła normalna operacja. Sama pani doktor nam to powiedziala ....

• 6 lat temu

Witam po długim czasie.13.01.2018 r,minęło 4 lata jak mój mąż jest czysty .Przypomnę że przeszedł radykalną i ze względu na przerzut na wężle musiał dostać chemię uzupełniającą i jak na tą chwilę jest dobrze.Pozdrawiam

• Witajcie kochani! Dziękuję Wam serdecznie za wszystkie rady, to ogromna pomoc z Waszej strony. Tato ma się zgłosić 5 lutego na oddział urologii w Centrum Onkologii Bydgoszczy i tak już zostanie. Nie będziemy w ostatniej chwili nic już zmieniać, ponieważ im szybciej będzie operowany tym lepiej. Już raz zmieniliśmy szpital (najpierw byliśmy w Grudziądzu), więc chyba nie ma sensu jeździć po innych lekarzach bo tata musi zbierać siły do operacji a do Bydgoszczy mamy daleko i taka podróż dodatkowa strasznie go męczy. Prof. Drewa to na pewno znakomity lekarz (trochę o nim czytałam), ale mam nadzieję, że w Bydgoszczy na onkologii też dobrze się moim tatą zaopiekują i zrobią wszystko, żeby było dobrze. Pozdrawiam wszystkich i życzę dużo zdrowia :-)

• 6 lat temu

Witam kochani, prosze o pomoc co moze oznaczac wynik moczu erytrocyty 25,(norma do 5) leykocyty 100 (norma do 5) erytrocyty to krew w moczu prawda?

• Enni ,erytrocyty w moczu to krew w moczu. Krew w tej ilosci widoczna jest podczas badania moczu ,nie widac jej natomiast gołym okiem. Wynik jest nieprawidłowy. Dużo zależy jaki rodzaj erytrocytów się pojawił. Na wyniku powinno być napisane ,czy to erytrocyty świeże czy wyługowane. U nas pierwszym objawem podczas przypadkowego badania moczu , były erytrocyty w liczbie 1 przy normie do 3. Gad miał juz wtedy ponad 2 cm . 

• Zapomniałam dodac ,że podwyższone leukocyty to najczęsciej zapalenie układu moczowego . One podwyższają sie gdy organizm walczy z np bakteriami , grzybami.Niekiedy może wskazywac na zaburzenia układu krążenia .

• Enni ja wczoraj robiłam bad moczu i wynik: erytrocyty 35 wpw i 10 wyługowane. Dodatkowo białko leukocyty i bakterie. Jutro idę do urologa

• Mam nadzieje, ten typ erytrocytów może pojawic sie nawet po niektórych lekach przeciwbólowych.

• 6 lat temu

roza123 dziekuje za odpowiedz.

Mam nadzieje daj znać co u lekarza,trzymam kciuki zeby to nie było nic poważnego.

Ja pytalam dlatego że robilam wyniki i takie mi wyszly jak pisałam.Okazalo sie jednak że podane mialam w mikro litrach o ile się nie myle no i lekarka jakos to sobie przeliczala i mówiła ze nie jest źle,że to tylko minimalnie ponad normę,ale ja się strachu nakładam,mój mąż biedny to się nawet poplakal bo pierwsze co nam na myśl przyszlo to moja mama.Zrobie jeszcze jeden wynik ale w innym laboratorium.

• Byłam na wizycie- kamień w moczowodzie nie może zejść. Dostałam leki i za tydzień kontrola. Enni a ty jak? Pozdrawiam 

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat