Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Tylko z perspektywy czasu to pewnie teraz wybrałabym tańszą :P
-
Ważne żeby była z włosów europejskich bo to inny gat włosów.
-
Makro00 ja za perukę płaciłam chyba 3000 zł z mikroskórą jako przedziałek zamawiałam w Katowicach tam mnie mierzyli i wybrałam gęstość,kolor i długość. Jednak pleciona była w Krakowie i tam też odbierana i przycinana we fryzurę.Generalnie piękna.Czekałam też chyba 2 mies.
-
Jestem,jestem :P .Makro00 super <3 <3Ja po wizycie na onko.Doniosłam badania i za 3 mies do kontroli.W międzyczasie tzn za kilka dni mam jeszcze bad gin u pani profesor i odbieram też histpat z tarczycy.Mam nadzieję że będzie zmiana łagodna. <3Nana 10 dni roboczych to jakaś kpina jest tym bardziej że miałaś na cito!!!
-
Korzystny to on nie będzie. USG jamy brzusznej wykazało dwie zmiany. TK miałam brzucha, miednicy i klatki piersiowej. Oby jeszcze tam nic nie urosło. A marker nadal w normie.
-
Czarownica od 4 dni cisza.Co u Ciebie? <3 <3 <3
-
makro000 cudownie!
nana ach ta nasza służba zdrowia.10 dni zdecydowanie za długo.Musisz to przetrwać.
Liczę,że opis będzie korzystny dla Ciebie.Bardzo Ci tego życzę.
Pozdrawiam <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
-
Makro000, chyba regresja (remisja), a nie progresja.
Fajnie, że operacja zlikwidowała zmiany. Teraz tylko szczęśliwie przejść chemię i na jakiś czas spokój.
W związku z podejrzeniem wznowy dostałam skierowanie na TK na cito. Właśnie dzisiaj miałam badanie. Opis będzie dopiero za minimum 10 dni roboczych, już normalnie, nie na cito. Dziwne to jest wszystko...
-
Lilith dziękuję :) uskuteczniamy drenaz co 5h sa juz maciupenkie wyniki :) oby do przodu :)
-
Witajcie!!! Nana jak miło że,pytasz <3
żyję ale poniedziałek i wtorek to jakaś masakra...straszny ból żył i wszystkich kości o których nawet nie miałam pojęcia ze istnieją :-) dziś juz gotuje i robie także okey :-)
Robiłam gorące kąpiele i zmieniałem ci chwila skarpetki na gorące - przynosiło to ulgę...w dodatku bezsenność dzisiejsza.nic.dopiero przespalam :-)