Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Witam dziewczyny)
Jeszcze nie do końca czuję sie zdrowa- dostała jakiś antybiotyk 3 tabletki ale działają 10 dni więc czekam na te n czas że wszystko minie.
Jasiu jutro 3mam kciuki, będzie ok, dzisiaj tez na spotkaniu poradzisz sobie.
Kasiorku życzę udanej wizyty u "sadysty"
Elbe mnie też onkolog odradził preparaty sojowe, ale jeśli Twój Ci poleca może ma inna wiedzę niż mój.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
-
Alo, alo!
Mam dostep ze słuzbowego komutera, jestem ciekawa jak długo.
Unas połowa stron zablokowana przez SO.
Elbe jeste wielka! ja tez musze ruszyc moje d..., bo jest coraz większe. Schudłam po chemii z przytytych 12 prawie 10 kg, a teraz znów nabieram powolutku.
Dziewczynki a nie myslałyście o leku Climea, reklamują go w telewizji, ponoć w 100% jest naturalny.
Jasia powodzenia.
Gohahak, głowa do góry bedzie dobrze, pomożemy, po to tu jestesmy.
Ola 75 dobrze ze już po, a chemie dasz rade przezyc, tylko szkoda ze lekarz konował.
Monik witamy, napisz coś wiecej.
Puki co czytam zaległości i serdecznie Was pozdrawiam.
Miłego dnia Kasia.
-
Hania mam prośbę do Ciebie, czy możesz w skrócie przypomnieć swoją historię choroby? Miałaś G2 1a kiedy i miałaś wznowę? bo się pogubiłam
-
Cześć dziewczynki:) kawę wypiłam, myję ząbki i do dentyściora zasuwam:( Ja cię kręcę:)) ale wpisów, troszku się pogubiłam i nie wiem co i komu napisać:) ale zawsze się ktoś znajdzie:))
Elbe 13 basenów długości raz za razem??? ja przepłynę zaledwie 2:((
Jasia jutro już koniec egzaminów:)
Aniu już zdrowa jesteś?
-
Witam moje sloneczka pozdrawiam :)
Zima nie odpuszcza tylki marzna -18
krysiu65 my widzimy cale piekno natury dostrzegamy kazdy szczegol i dopatrujemy sie czegos wiecej pozdrawiam :)
Elbe to z ciebie super sportowiec :)
raczek cos zamilklas :)
gohakk a jakie dawki takie jak na opakowaniu ??? Czy wieksze ??? Pozdrawiam :)
Hanka czy otrzymalas e-maila od pityny a jak sampoczucie ??? A wnusio jak sie czuje ??? :)
aniuszymczak juz po chorobie ????? :)
kasiorek ja juz pije kawke a ty ????? :)
Witam kolezanki ,ktore pija ze mna kawke :)
Dzisiaj mam troche trudny dzien jeszcze tyle nauki a jutro juz sobota -egzaminy OOOOOO ch. Wczoraj dostalam tel z prosba o spotkanie z osoba chora mam nadzieje ,ze sobie poradze nie znam oczekiwan tej osoby ,ale prosze Boga o jakies wskazowki bedzie trudno ??? Ale nie moglam odmowic .
Elbe -soyfen ginekolog zalecil a onkolog kazal wyrzucic ,Naprawde az tak dokucza ???????
-
A ja dziś już basenów 13 !!!
Ola66, tydzień się kończy :))
Dziewczyny, czy któraś brała soyfen ? Lekarz mi pozwolił....
donia, nasze Amazonki to działają, że ho ho..... Co chwilę mają spotkania z lekarzami, psychologami, dietetyczkami, księżmi, a to spotkania opłatkowe, a to nagradzanie wolontariuszek.... itd wycieczki, pielgrzymki, wyjazdy na warsztaty... mamy tu też Marsz Życia i Nadziei, sadzenie żonkili.... i inne akcje.
-
Elbe to z ciebie taki nocny marek , ale miło mi że poprawiłam ci humor.
Limarri- oto historia moich markerów, po operacji 551; po skończonej chemii 16, a po 13m-cach
wznowa i marker 137.
Bajka- trzymaj się dzielnie nie jesteś tu sama, może masz jakieś wypróbowane wspomagacze na krew.
Monik- witaj w grupie napisz coś więcej o sobie, skąd jesteś i jak sobie radzisz.
Przez dwa dni (poniedziałek i wtorek ) padał u nas deszcz co przy temp. -6st. sprawiło,że wszystko mamy oblodzone
a najpiękniej wyglądają drzewa jakby zrobione ze szkła. Pomijając wszystkie utrudnienia i niedogodności
-jest przepięknie, brakuje tylko słońca .
-
I ja witam -Pozdrawiam wszystkie syrenki i te nowe (haha ja też nowa)Ja dziś poszłam szukać gdzie by tu się zapisać no i amazonki mnie przyjeły. Spotkania co dwa tygodnie a jutro już idę na masarz o ile się zakwalifikuje , zobaczymy Panie planują wycieczki. Ja będę członkiem ale bez prawa głosu a reszta to tak samo jak amazonki. Pochodze i zobaczę. Pozdrawiam pracujące,uczace no i leniuchy(to ja ) ale niedługo wiosna to i praca będzie z kwiatkami .Na parapecie już mam wesoło-wiosennie .
-
witam jestem tu nowa. walcze z nowotworem od dwoch lat
-
Ale najpierw to miałam operację radykalną ,potem chemia.