Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Witaj raczku z powrotem:))
    Haniu nie pamiętam tego że pisałaś i przepraszam. Nie wiem dokladnie co mi dokucza czy woreczek czy co innego bóle bardziej związane są z lewą stroną jak żołądek ale woreczek może promieniować. Nie mam bardzo czestych bóli zdarzają sie raz na 2 miesiące i są silne bardzo najczęściej po czymś smażonym ale i to nie zawsze. Jak uporam się z jednym to wezmę sie za niego i zobaczymy. A jeśli Ty masz takie bóle częste to musisz go się pozbyć może uszkodzić trzustkę a to nie żarty. Pozdrawiam
    Idę zaraz mam stracha wielkiego, oby nic nie było:((( Pozdrawiam
  • 12 lat temu
    Witaj raczku .Jak dobrze znowu Cię zobaczyć na forum,tzn.że wszystko się udało.Dzięki bogu.Wracaj do sił i do zdrowia.Cieszę się i pozdrawiam .Wszystkim Syrenkom życzę braku wznów .Jesteście silne, dacie radę z pomocą boża.:):):)
  • 12 lat temu
    Witaj!Nareszcie jesteś drogi Raczku.Teraz duzo odpoczywaj i nabieraj siły do walki.Jesteś twarda kobitka i dasz radę.
  • Witajcie Syrenki
    Wróciłam - wtorek godzina 16.30 , ledwo żyję , 16 dni pobytu w szpitalu , odezwę się za parę dni , bo miałam także od razu 4 kurs przerwanej w grudniu chemii , okazało się dzięki moim prywatnym wynikom ,że markery spadły
    Zdjeli mi wszystkie szwy ( taraz zamiast nici robią jakieś zszywki metalowe ) ale mam wątpliwości do pewnego miejsca , że mi się rana rozłazi ,nie mam siły iść po skierowanie do chirurga ,moze by trochę wmocnił to miejsce
    Dobrej nocki zyczę
  • 12 lat temu
    Kasiorek juz pisalam do Ciebie wczesniej ale jak nie chcesz to nie odpisuj.Chcialam sie tylko dowiedzieć czy ten woreczek zkamieniami Ci dokucza ,bo mnie bardzo.Nic surowego bo zaraz ból i łazienka i jeszcze boli po lewej stronie,dlatego mam wszystkie badania zrobione na trzustkę i Ca 19,9.
  • 12 lat temu
    aniuszymczak dzieki za fajna rozmowe i ,ze wspomnialas o tej swojej kolezance to dobre wiadomosci :)

kasiorek oj nie wiem czy dasz rade zjesc to wszystko :0
  • 12 lat temu
    dzięki dziewczyny:))) A juto to zjem gołąbki, bogosik schaboszczaka flaki, golonke zaliczę KFC, zeberka pieczone i popiję piwkiem:)) a co wszystko co nie zdrowe ale jakie pyszne:)))
  • 12 lat temu
    Elbe ja doskonale wiem z czym igram Pozdrawiam :)
  • 12 lat temu
    kasiorek wyniki ok ciesze sie bardzo :) A dietka dobrze ci zrobi Pozdrawiam

Ja wiem ,ze trzy miechy to duzo ona wie co robi bedzie ciag dalszy ,ale prosze sie uzbroic w cierpliwosc .Pewnie ,ze im mniejsze zmiany to niby lepiej ,ale co z tego jak mnie chemia zabije ,a przeciez nie o to chodzi .Tu nie chodzi o to ,ze limity wyczerpane moja p. doktor nie oszczedza na pacjentach . No wlasnie, dlatego robie PETA

donia 55 ,aby te twoje slowa sie sprawdzily .Odpoczywaj nabieraj sily :)

ewcia35 proboj sie dodzwonic ,ale ja mam wrazenie ,ze raczek juz w domu tylko dlaczego nie pisze a my tu sie martwimy :0

• 12 lat temu
    donia55 odpoczywaj przed impreza co sily dosyc na tance nazbierasz :):)

kasiorek super wyniki gratuluje :):):)
    Trzymam kciuki za Twoja kolonoskopie, dasz rade z ta dzisiejsza dieta :) Jutro sie odkujesz:) Latwo pisac ale akurat wtedy kiedy nie wolno najbardziej glodne jestesmy...znam ten bol - tak normalnie to czasem mnie sie dopiero wieczorem wspomina o jedzeniu, ale jak mi powiedza ze na czczo musze byc to plakac mi sie chce z glodu...:)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat