Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Witam z ranka godz 7 piję kawkę ale chyba za wcześnie bo cisza..
    No to cóż skoczę jeszcze w parę miejsc w necie i pójdę...spać :)))) jeszcze, potem zajrzę co tu nowego słychać:)) Miłego dnia wszystkim:))
  • 12 lat temu
    Makrooo

Z okazji urodzin życzę Ci miłości, która jest ważniejsza od wszelkich dóbr,
    zdrowia które pozwala przetrwać najgorsze,
    pracy która pomaga żyć,
    uśmiechów bliskich i nieznajomych które pozwalają lżej oddychać
    i szczęścia które niejednokrotnie ocala nam życie...

pozdrawiam wszystkie Syrenki i Neptuna
  • 12 lat temu
    No a wy co już życzenia świąteczne???)))
    Dziś pierwszy raz bez peruki jestem:))) Wczoraj farba poszła w ruch i postanowiłam rzucić kudły w kąt:))) Troszkę za krótką grzywę mam jeszcze ale to nic choć wyglądam jak księżyc w pełni:)))
    W końcu po śiwętach zaczynamy remont mieszkania po rocznym opóźnieniu :)) No a w maju przeprowadzka hura!!!
    Pozdrawiam wszystkie a życzenia w sobotę złoże albo jutro??? A i jutro rano jestem na kawie, mam wolne w pracy:))
  • Witam serdecznie....
    Pragnę wszystkim złożyc
    RADOSNYCH ŚWIĄT ZMARTWYCHWSTANIA PAŃSKIEGO,

SMACZNEGO JAJKA ORAZ BŁOGOSŁAWIEŃSTWA BOŻEGO
    DUŻO ZDROWIA ORAZ WSZELKIEJ POMYŚLNOSCI
    Pozdrawiam serdecznie...
  • 12 lat temu
    Aniu swietne:) Jak zwykle przywolalas rogala na mojej twarzy....:)

Ja rowniez wszystkim zycze Wesolys Swiat!!!
  • Gdy porządki w kość ci dały
    gdy cię gnaty rozbolały
    zrób se wolne, podnieś nóżki
    dupę wciśnij se w poduszki
    Drinka w łapę pilot w drugą
    odpoczywaj chwilę długą
    potem zdrzemnij się troszeczkę
    albo wypij se flaszeczkę
    co nie zrobisz droga damo
    Święta i tak nastaną
    nikt ich przecież nie odwoła
    nawet jak syf dookoła
    no to po co tak się trudzić?
    gościom żeby mogli brudzić?
    Wesołych Świąt.!!!
    to w nawiązaniu do postu Ewci
    Wszystkiego dobrego na te Świeta życzę wszystkim.....
  • 12 lat temu
    Ej dziewczyny! Co Wy?! Wszystkie takie zagonione???!!!!
  • 12 lat temu
    Witam porannie i slonecznie:)

Znowu sama siedze przy kawce?:)
  • 12 lat temu
    Dobry wieczor:)

Kasiorek nie szkodzi:) Przynajmniej w koncu za mieszkanie sie zabralam hihihi. Rozkopalam cala chate a jutro impreza...ach szkoda gadac wszystko robie na odwrot...
    Tez mnie z wlosami pokusilo i wlasnie siedze z folia na glowie, dzieci ubaw mialy:)
    Kasiorek ja ostatnio tez mialam problemy ze stopami ale znalazlam rozwiazanie, do kapieli leje Amol, po nacieram stopy jeszcze raz Amolem a za chwile kremem nawilzajacym i bawelniane skarpetki nakladam. Mnie pomoglo.
  • 12 lat temu
    Jestem, już późno ale się melduję:)
    Chciałam napisać że włoski ufarbowane ale kolor nie taki wyszedł troszku ryszawy:))) Jutro zrzucam perukę i mam nadziję że juznigdyyy jej nie założę:)))
    Ewcia przykro że tak sama z tą kawką :))
    Agatelka chemia zależy od lekarza nie raz przy takim stopnie nie dają chemii a nie raz tak ja miałam G2 1c i chyba żałuje że ją wziełam, osłabiłam tylko organizm, a teraz mam skutki:(( grzybica na piętach jakaś mamsakra. Dermatolog nie może mi przepisać żadnej maści ze sterydami a inne działają słabiutko. A hormonów żadnych nie biorę daje radę bez nich:))

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat