Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    Wczoraj bylam na kontroli u onkolozki .Dostalam na markery i TK ,wizyta za 3 miesiace .
    Spotkalam sie z makro-te nasze spacerki ,obiadki ,rozmowy i latanie po sklepach sa super .Beatko dziekuje za bukiecik .:-)

Wczoraj do swojego domku przyjelam sw obrazy na 9 dni i juz od wczoraj zaczelam nowenne ..A dzisiaj o 18 jest msza za moje zdrowie .

Zycze wszystkim blogoslawionego dnia :-)
  • 11 lat temu
    Witam serdecznie moje stokrotki :-)

MoniaRak czytajac twoj wpis nie wierze ,mialam okazje poznac ciebie i twoja mame .Pamietam jej usmiech i radosc i to jak sie cieszyla ,ze po powrocie do domu czeka na nia zupka buraczkowa i ,ze to jej ostatnia chemia a pozniej wszystko potoczylo sie inaczej nie wiedzac czemu..Jest mi bardzo przykro ,ale pamietaj ,ze mama juz nie cierpi i przeszla do lepszego swiata .Najpiekniejszym darem dla twojej mamy bedzie 30-dniowa Koronka do Milosierdzia Bozego .Jestes wspaniala corka .
  • 11 lat temu
    Moniu moja mamusia jest na początku swojej drogi w walce z rakiem.
    Tak mnie serce zabolało kiedy przeczytałam o śmierci twojej mamy. Wciąż mnie serce ściska z bólu, współczucia oraz ze strachu o moją mamusię- jak wytrzymałabym Jej utratę?

Musi być ci strasznie ciężko. Szczerze Ci współczuję.
  • Przepraszam, że tak "wyskoczyłam" z takim banalnym pytaniem.. ..
    Mnie również bardzo przykro...Współczuję....
  • witam wszystkich ciepło:) Jestem już 10 miesięcy od ostatniej chemii, wyniki sa dobre Cieszę sie z nich i nie myślę, co będzie pozniej. Życzę wszyskim duuuużo zdrowia i wytrwałości...Czy któraś z Was stosowała kapsaicynę? Jak się po niej czułyście?Mam ja zrobioną, ale nie bardzo wiem , jak stosować.
  • Moniu , tak mi przykro , trzymaj się dzielnie.............
  • 11 lat temu
    Moniu, tak mi przykro, słowa tutaj nic nie daja bo nie sa w stanie wyrazic jak bardzo Ci wspolczuje...tylko czas uleczy Twoje serduszko. To najgorsze momenty na forum gdy dowiadujemy sie, ze kogos juz nie ma wsrod nas, . .nie do opisania..
  • 11 lat temu
    Moniu jestem z Tobą myślami i w modlitwie
  • 11 lat temu
    Moniu!
    Tak ciężko umierać patrząc w oczy ukochanej osoby - tak ciężko tu potem trwać.
    Ból też ma swoje granice. Jest już wolna nie cierpi. Poczuj to co przekazuje Ci teraz. Juz zawsze bedzie z Toba. My też jesteśmy.
    Bardzo, bardzo mocno Cie pozdrawiam i palę dla niej świeczuszke...
  • Halince:
    ........................)
    .......................(,)
    ..........).........._'\!/'_
    .........(,).........(""""")
    ......._'\!/'_.ڿڰۣڿ❀❤❀ڿڰۣڿ
    .......(""""").W ZADUMIE
    ....ڿڰۣڿ❀❤❀ڿڰۣڿ.I CISZY!
    ..............ڿڰۣڿ❀❤❀ڿڰۣڿ

Czasem odchodzą nasze anioły...
    I nagle w miejscu staje czas...
    A z nimi cząstka nas odchodzi