Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Anna, czekam na Ciebie i wynik.
-
czesc dziewczyny.Mama brala teraz epirubicin i cisplatin.Powiedzcie mi moze ktoras z was miala taka chemie?Jak ze skutkami ubocznymi bo mama strasznie sie meczy juz drugi tydzien po chemi.Czy to normalne?
-
AgaAga jesteś? za 15 min. wychodzę, wzięłam leki na uspokojenie, ale nie działają jeszcze. Tak, uprzedzam pytanie, panikuję. I tak długo się trzymałam żeby tu nie pisać, ale teraz nie daję rady.
-
Aga ja mam na myśli zdjęcie nie obrazowe tylko to poniżej gdzie jest pokazana głowa od szyi w dól i to miejsce jest zaznaczone w czerwonym kółku. U mnie tak samo to wygląda. Napisz co sądzisz o samym zdjęciu, a artykuł o czym tak naprawdę mówi bo nie do końca zrozumiałam - stanach zapalnych?
Dzięki za kciuki, wychodzę z domu po 18, przedłużam jak się da, takiego mam cykora, a kartkę z wynikiem nie wiem jak wezmę do ręki, już mi się nogi uginają :(
-
Anna
Ja nie umiem odczytać tego co jest na zdjęciu nie jestem specjalistą ale to zdjęcie ilustruje artykuł który w opisach przemawia na Twoją korzyść ;) cierpliwości, trzymamy kciuki!!!! czekam na wieści :)
-
CZesc dziewczyny...
Włączę się w dyskusję odnosnie bakterii w moczu ...ja tak miałam z moja córka cały czas posiew pokazywał liczne bakterie i nie pomagały antybiotyki ...brała nawet tak silne zastrzyki że pielęgniarka , która jej je podawała dziwiła się na co to dziecko bierze tak silne zastrzyki ..
Kiedy jej wytłumaczyłam że za każdym razem po antybiotyku bakterie wracają spytała się czy byłam z nią u laryngologa bo byc może tu jest przyczyna...
Poszłam z nią do laryngologa prywatnie i stwierdził ropiejące migdałki które naciekały i z tąd się brały bakterie , powiedział że musimy najpierw zlikwidowac zródło problemu i należy usunąc migdałki i skończy sie problem bakterii ..
Miał rację wszystko ustąpiło teraz jest juz dorosłą osobą i do tej pory nie miała kłopotów z bakteria w moczu...
Nana zbadaj sobie migdały bo musi byc jakas przyczyna z kąd te bakterie się mnożą ..
Pozdrawiam...
-
Annamaria tak się nie da. To jest zdjęcie poglądowe a nie typowo diagnostyczne. To że Tobie się wydaje że to jest to samo co u Ciebie to niestety nie świadczy o tym że tak jest To musi ocenić radiolog.
-
Tak bardzo na Was liczyłam, czy ktoś może oglądnąć to zdjęcie i napisć co sądzi? Wychodzę dopiero ok. 18. Bardzo by mi to pomogło w odbiorze wyniku. Pojawila się we mnie nadzieja ale może złudna :(
-
annamaria, czekamy na pozytywne wieści z rezonansuu
-
Nana mama leżała 2 tygodnie w szpitalu wiec lekarze widzieli jak zniosła chemie noi mimo to prowadząca onkolog stwierdziła ze nawet niezle znosila.Super by było gdyby sie tak nie męczyła przy następnym wlewie bo było okropnie wymioty i strasznie spuchła.
Elbe niestety nie powiem ci na ta chwile co jej podali bo jeszcze nie miałam w rękach wypisu wiem ze czerwona jeśli ma to jakieś znaczenie?Napisze jak bede wiedzieć.
Aga powiedz mi czy ten specyfik o którym piszesz to gdzie go mozna dostać?Pytam na zapas bo narazie bierze ta parafine i jest wszystko ok