Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
MOZESZ MIEC JEDNO ALBO Z ZUS ALBO Z MOPS DWÓCH NA RAZ NIE JA TEZ SIE STARAŁAM ALE MNIE NIE DALI STOPNIA ZNACZNEGO TYLKO UMIARKOWANY
-
Dzięki, dziewczyny, ale te przywileje związane z pracą mnie już nie dotyczą. Po półrocznym zwolnieniu lekarskim po operacji skorzystałam z prawa do wcześniejszej emerytury (praca w szczególnym charakterze). Interesuje mnie przede wszystkim zasiłek pielęgnacyjny, a raczej dodatek pielęgnacyjny z ZUS. Zasiłek to 153 zł, a dodatek 206 zł. O dodatek do ZUS wystąpiłam, ale słyszałam, że mogą go nie przyznać i dlatego najpierw złożyłam dokumenty do zespołu orzekającego. W razie czego z zasiłku zrezygnuję.
Aniu, piszesz, że na komisję można wejść z opiekunem. Nie wiem, czy wszędzie. Koleżankę, która pojechała z mężem (głuchy jak pień, zaburzenia neurologiczne, krwiak w mózgu) po prostu wyproszono.
Jadę z mężem, zobaczymy jak będzie.
-
nana przy stopniu znacznym jeśli pracujesz to jest zmniejszenie godzin pracy z 8 na 7 przy tych samych poborach oraz dodatkowo 10 dni urlopu wypoczynkowego. Nie wszyscy to przekazują na komisjach a i pracodawcy też w tym temacie nie zawsze coś powiedzą. Na komisję idź z opiekunem, żle się czujesz i masz takie prawo - orzecznik nie ma prawa go wyprosić z gabinetu.
-
nana dostaniesz stopen znaczny czyli bedziesz dostawac zasilek piel 153 zł
-
Jasiu, gratulacje i trzymaj tak dalej!
Dzisiaj mnie trochę przeczołgało, mdli jak diabli, drzwi za wąskie, uszy szwankują.
Jutro mam komisję ds. orzekania o niepełnosprawności. Muszę się jakoś dotelepać, już nie chciałam odkładać.
-
nana super mowilam ,ze mowilam ,ze chemia poleci ,dobrze ,ze podali cisplatyne ze wzgledu na mutacje .Odebralam wynik TK jest ok Bogu dzieki .Trzymaj sie sciskam cie mocno ;-)
-
nana, super ze zmodyfikowali Ci chemię! Miałam nadzieję, ze tak będzie. Trzymam kciuki. I dobrego samopoczucia Ci życzę :)
-
Witajcie! Wróciłam do domu po II wlewie. Tym razem dostałam Sindaxel i cisplatynę, zamiast paraplatyny. Moja doktor zapomniała, że jestem mutantką.
Dzięki Bogu w posiewie nic nie wyszło, więc mogli podać chemię. Na razie nic się nie dzieje, jestem trochę przymulona lekami, ale nie jest źle.
-
Drogie Panie, czy znacie dobrego lekarza onkologa z Wojewódzkiej Poradni Onkologicznej w Gdańsku ?
-
Nana - chcę jakoś przetrwać. Lek przepisał psychiatra, ale na razie nie widzę skutków. Rozmowa w Interwencji, co mi da jedna rozmowa, nie wierzę w takie miejsca. Do psychologa chodziłam i też mi nie pomógł. -teksty a co miał rak zmienić w Pani życiu, do czego się przysłużyć Nie wierzę już w żadnego lekarza, pisałam już o tym kiedyś, w psychologów też.
evvve - tak miałam cc, ale laparoskopię też i nie znaleziono ognisk endometriozy. U mnie rośnie też marker Ca 19.9 odp. za nowotwory ukł. pokarnowego :(