Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    Hesia, a chemia dootrzewnowa?
    Na tym forum było już wiele dziewczyn leczących się w Poznaniu. Tam zdaje się dbają o chorych:))
    Dlaczego nieoperacyjny - coś przyrośniętego?
  • 11 lat temu
    Trzymam kciuki. Wiesz kiedy masz kolejną chemię?
    Nie umiem Ciebie pocieszyć. Nie żegnaj się jeszcze z Nami. Trzymaj się reszty nadziei. Proszę pisz często co się z Tobą dzieje i jak to tylko możliwe to walcz
  • 11 lat temu
    JEST CIĘŻKO ALE TRZEBA WIERZYĆ,ŻE WSZYSTKO DZIEJE SIĘ PO COŚ!
  • 11 lat temu
    No i wszystko jasne. Już wiem dlaczego mój mąż tak nagle wczoraj płakał, moja mama chciała robić zdjęcia i w ogóle czułam,że jest jakoś dziwnie inaczej. Mój guz nie jest operacyjny. Pozostaje chemia i metody alternatywne. Nie wiem co będzie i co jest mi pisane. Wiem,że dopóki jest choć cień szansy muszę walczyć. Dla siebie,dla córki,męża,rodziców,braci. Dla WSZYSTKICH!
  • 11 lat temu
    Co Cie teraz czeka kolejna chemia czy operacja?
  • 11 lat temu
    Jesteś w złym stanie, może nawet w bardzo złym ale mimo to twierdzę że jesteś szczęściarą, Masz córkę (ja nie wiem czy będę mieć szanse mieć dzieci-06,05 wycinają jedną stronę zabieg oszczędzający ze względy na wiek 30 lat a co dalej z tego będzie wielka nie wiadoma) masz kochającego męża (ja też go mam) i MASZ DLA KOGO WALCZYĆ!!!!!!
    Ciężko mi pisać nie rezygnuj z chemii bo ja jej nie miałam i nie wiem czym ona pachnie jakie niesie skutki uboczne ale podporządkowanie lekarzowi i zaufanie w 100% wg mnie daje nadzieje. Lekarz Cię nie skreślił nie powiedział "szkoda leków na Panią" wiem że są cięzkie chwilę nawet dni, w których zastanawiasz się czy warto walczyć-żyć. Ale węź się w garść WALCZ I POWODZENIA
  • 11 lat temu
    Staram się ogarnąć i wziąć w garść choć od wczoraj cały czas gonią mnie te złe myśli że "lokator" okaże się silniejszy...boję się jak diabli ale będę walczyć ile tylko dam radę! To mogę obiecać:)
  • 11 lat temu
    Leczę się na Polnej w Poznaniu i nie mogę powiedzieć złego słowa na opiekę.Wiem niestety,że wszystkie alternatywne metody są drogie. Pytam co o tym myślicie bo poszukuję różnych źródeł. ..! Siłę do walki daje mi córcia i kochający mąż. Wiecie wczoraj po raz pierwszy tak naprawdę powiedział mi co czuje i coś we mnie pękło. Rozsypałam się na milion kawałków i nie mogę pozbierać. ..
  • 11 lat temu
    Hesiu, nie rezygnuj z tego co ci proponują lekarze, oczywiście, jeżeli cię na to stać, to warto spróbować i innych metod, ale oczywiście też prowadzonych przez lekarzy, gdyby była idealna kuracja na raka gdziekolwiek na świecie to ci bardzo bogaci nie umierali by, a przecież tak nie jest,
    pozdrawiam
  • 11 lat temu
    Witaj Hesiu:) Gdzie się leczysz?
    Z chemii zrezygnować, to nie jest dobry pomysł. Niestety, na dzień dzisiejszy nie ma nic lepszego.
    Dziewczyny miały hipertermię, ale takie, które tu tylko czasem zaglądają. Ale rzeczywiście pomyśl o tym, jesteś młoda, musisz spróbować, a nuż to będzie strzał w 10.

evve, jak to wykryto??

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat