Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Ja na Zamczysku, na tym nowym osiedlu. Czyli w druga strone:)
  • Ja z Mamcią też przez lasek śmigam :D:D
  • Magg, to widzę, że Ty też na Przylesiu mieszkasz :D
  • 9 lat temu
    Zanim napisalam ten wpis przerywajac gadaniem, chemia zleciala. Mialo byc ok. 3godz a bylo ok. 1,5godz. Ide sie odlaczyc i uciekam.
  • 9 lat temu
    Miłka, zapraszam Was wszystkie na moja 30-tke. Wskaze tylko adres czy w mieszkaniu czy na jakims wiecie czym... a urodziny u mnie sa grube... zrobimy tak ze cale CO bedzie slyszec:) bo tu to tyle co przez las do mnie, 15min pieszo. Chemia leci. Okazuje sie ze jest czerwona wiec mowi sie ze silniejsza od bialej ale nie wiem czy to nie mit, po 3 beda badania kontrolne, ale na 3 na pewno sie sie skonczy, bedzie podawana co 4 tygodnie czyli troche wiecej czasu na regeneracje. Szkoda tylko ze akurat 21.10 wypada chemia, a 21-23 sa moje ulubione targi na ktorych zdrowa mialam stawiac wino:( kurcze, moze zagadac z nimi jak bedzie blizej zeby cos sie dalo zrobic zebym prosto z lotniska wjechala na chemie... to kwestia pol tygodnia... o ile oczywiscie bede na silach. Chcialabym... ostatnie targi mnie dobrze naladowaly, a te sa mniej rozrywkowe ale w lepszym otoczeniu. No i nie wiadomo co bedzie za rok...
  • Coś Kucja ostatnio milczy.Kucja odezwij się <3
  • U mnie na Śląsku pogoda ładna ale chmurki pełzają po niebie.Dla nas dobrze bo od półtora miesiąca mam remonty na zewnątrz domu i ludziom lepiej się pracuje gdy nie ma skwaru. Niby elewacja a ja w środku ciągle ganiam ze szmatą -tyle prochu....
  • Miłka, pogoda super. Właśnie rozważam wyjście na plażę :D Mama wypoczęła. Już w Bydgoszczy. Szykuje się na przyjazd wnusia. Będzie radość!
  • 9 lat temu
    Hej dziewczyny!!! Nareszcie piękna pogoda, :) :) lilith jak sie czuje Mama wypoczęła ??? Magg przyjmij eliksir życia i zmykaj do domu, słoneczko pieknie świeci a to dobry znak ;) Tak jak pisze lilith.p dobij dziada i planuj imprezę na 30 urodziny , bo wszystkie się Tobie "zwalimy na głowę " :D
  • Hej wszystkim! Magg, dobijaj dziada!

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat