Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Garcia, a Ecomer? Ponadto warzywa, które są bogate w witaminy z grupy K (K1, K2): sałata, kapusta, kiełki lucerny, dodatkowo probiotyki. Jeśli w jelitach brakuje odpowiednich bakterii, które by wspomagały wchłanianie witaminy K, mogą wystąpić problemy z płytkami. Ja bym rozważyła jeszcze dobrą kiszoną kapustę, ogórki kiszone.
-
Kaucja, w sumie ja już nie wiem co może podnieść parametry krwi. Czy brałam czy nie brałam efekt był taki sam.. Wczoraj robiłam w swoim laboratorium morfologie i wyniki były dobre. Dziś zjawiłam się po dolewkę Gemzaru i kicha. Płytki mi poleciały od wczoraj w dół.Póki co nie będę dostawać tego wlewu 8 dnia bo niestety mój szpik nie regeneruje się już tak szybko. Na razie mam 2 tyg. przerwy.
-
http://www.fronda.pl/a/odkryto-rosline-ktora-zabija-komorki-rakowe-w-ciagu-48-godzin,61532.html
Mój znajomy umieścił taka informacje na facebook.
Pozdrawiam wszystkie babeczki.
-
Lena 31 to cudowna wiadomość na Święta.Masz się cieszyć i nie rozmyślać co będzie.
Liczy się to co teraz.Ma być dobrze i inna opcja nie jest dopuszczalna.
Całusy.
-
Cześć dziewczyny
Witam po dłuższej przerwie..Często tu zaglądam i o Was myślę.
Jestem właśnie po kolejnej kontroli.. Wszystko w porzadku, Marker 5. Kolejna wizyta za 3 miesiące..Az nie mogę uwierzyć, że w lutym stuknie dwa lata od diagnozy..
Można powiedzieć, że wróciłam do normalnego życia, juz tyle nie rozmyślam o chorobie i dlaczego mnie to spotkało...Staram się cieszyć każdą chwilą...
Odrosły mi piękne gęste i kręcone włosy...Czasem odzywają się dolegliwości po chemii...ale żyję! I to sie liczy.
Ściskam Was mocno kochane każdą z osobna.
Zaraz 600 -stka stuknie..wow
buziaczki
<3
-
Emperka nareszcie zmiany pokrzywki ustąpiły.Faszeruję się sterydami aby poprawić wyniki krwi.Ogólnie czuję,ze wracam do formy.Planuję umyć okna.W piątek dostanę (mam taką nadzieję) dolewkę Gemzaru.
Życzę Ci niziutkiego markera.
Serdecznie pozdrawiam Was wszystkie dziewczyny.
-
Dzieki bardzo. A wszystkim dobrej nocy i milych snow. <3
-
-
Witam Lawendowa trzymam kciuki. Czarownica gratuluje i ciesze sie ze spedzisz spokojnie swieta. Kaucja przykro mi ze przeciaga ci sie chemia ale bedzie dobrze. Bardziej naladujesz accu.... U mnie nic nowego czekam na wizyte (sroda Gliwice) jutro zrobie marker mam nadzije ze wroci do poprzednich wartosci. Kaucja a Ty jak sie czujesz? Czarownico kogo bys polecila z Raciborskiej? Pozdrawiam wszystkie serdecznie
-
Lawendowa jak tylko siły Ci pozwolą odezwij się <3 ja póki co czuję się jak wyżuta i wypluta a jutro 7 rano rezonans kręgosłupa w Inowrocławiu mam nadzieję że antybiotyk zadziała i jutro będzie o niebo lepiej :) spokojnej nocki:)