Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Cześc dziewczyny od rana się rozsypałam bo we wtorek miałam rezonans kręgosłupa a dzisiaj dzwonili ze szpitala że mam się zgłosić w środę rano bo muszą rozszerzyc diagnostykę o badanie z kontrastem nic więcej nie chciała pani powiedzieć przez telefon , mówiła że nic nie wie że NARAZIE podejść do tego spokojnie ale ja już się rozpadłam na kawałki myślę co tam znaleźli. Miałyście taką sytuację ja już myślę o najgorszym, znowu tem przeklęty grudzień tak jak dwa lata temu ;(
-
lawendowa ciesze się ze już jesteś po, teraz już z górki wierzę że wynik będzie ok <3
czarownica łyknij trochę za mnie bo ja niestety nic ze względu na antybiotyk :(
maria 58 jeszcze nie jedna sześćsetka przed nami więc nie myśl o...
lenka włosy tnę co miesiąc bo jak są krótsze to jeszcze są ok ale jak dłuższe to się robi tu lok tam fala i puszą się jak grzywa u lwa więc fryzurka krótka i jeszcze czasami trzeba je potraktować prostownicą :) ciesze się ze się odezwałaś :D
-
No i mi się po tej wiśniówce "palce plączą "hehe
-
Kobitki a mnie wieczorową porą do katowic przygnało.Mój poszedł ze szwagrem na siatkę a ja siedzę z pyszną wiśniówką.100lat dziewczyny.Lawendowa super,że wróciłaś .Wszystko będzie dobrze <3Swoją drogą robić 100 km w obie strony żeby pograć w siatę to trochę przesada hihi B)
-
600 stron to już coś, jestem tu od 260 strony i tak jak to nazwała Czarownica jest to dla mnie wirtualny schron, nie ma dnia abym tu nie zajrzała i nie sadzę, że kiedyś przyjdzie taki moment, że to miejsce przestanie być mi potrzebna, chyba żeby ... ale choć mam świadomość, że różnie to może być ale to staram się nie rozmyślać o złym zakończeniu, 1 marca minie 3 lata od operacji i mam zamiar doczekać emerytury i puścić ZUS z torbami bo tak długo będę ja brała :D :) ;)
-
600 strona..kiedy to zleciało..Wszystkiego dobrego dziewczyny...100 lat
miłka mi zaraz mijają mi 2 lata od diagnozy :) a jak Twoje włosy? Kręcą się?
Życzę wszystkim Wam dużo zdrówka
-
Dziewczyny :)happy 600 strony:)
pozdrawiam Was wszystkie serdecznie-mimo.że nie udzielam się często-czytam Was bardzo często i wspieram Was duchem:) u nas kolejna chemia poleciała a z nią markery z 500 spadły do 250 i guz się zmniejszył o połowę:) jupiiiii oby gadzina opuściła na ZAWSZE.I tego Wam kochane życzę z całego serducha:)
-
Lawendowa, wracaj szybko do formy!!
-
mi 6 grudnia minęły dwa lata od diagnozy dostałam prezent od życia na Mikołajki :(
pamiętam swoje pierwsze wpisy na forum pełne strachu, żalu... ale dzięki wspaniałym kobietom z tego forum pozbierałam się i zaczęłam walczyć i jak na razie z dobrym wynikiem i niech tak już zostanie czego sobie i Wam Wszystkim życzę <3
-
No i był to 20 grudnia.Jakiś czas potem w styczniu zsczęłam nocą czytać forum.Byłam załamana....