Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Rozumiem...Szkoda.
  • 9 lat temu
    Rozumiem...Szkoda.
  • 9 lat temu
    Rozumiem...Szkoda.
  • 9 lat temu
    dziewczyny wygląda na to że Nutka jakby opuściła to forum bo na fb się udziela w 3 grupach pokonaj raka, olej konopny- kannabinoidy oraz nowotwory terapie alternatywne. Jakiś czas temu pisałam do niej na priv na fb żeby odezwała się na policzmy się niestety bez efektu. Poza tym jedna z dziewczyn tutaj z forum chciała się z nią spotkać jak była na chemii pytałam Nutke czy mogę podać do niej kontakt niestety również bez odzewu. Więc już nic nie piszę bo może sobie nie życzy :(
  • 9 lat temu
    No, właśnie, co z Nutką? Może któraś z Syrenek coś wie? Tylko nie wiem, czy Nutka była w Syrenkach?
  • 9 lat temu
    Ja gdyby było bezpiecznie już bym czmychnęła popływać nad rafą.U nas nawet ciepło w dzień -9 było .Dziewczyny czy żadna nie wie co z Nutką :(
  • 9 lat temu
    Z utęsknieniem czekam na wiosnę.Najchętniej wyjechałabym do ciepłego kraju aby przeczekać te mrozy.Lecz zamiast podróży czeka mnie 11 stycznia wizyta w IO i kolejny wlew. Pozdrawiam <3
  • 9 lat temu
    Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Chcieliśmy zimy, to ją mamy. Na Podlasiu wczoraj było -18, dzisiaj trochę mniej -15 st. Śniegu jest tylko ciut-ciut, za to słońca dużo, ale też ostry wiatr. Ja tam za śniegiem nie tęsknię, zimy raczej nie lubię wcale.
  • 9 lat temu
    Hej hej kobietki :D Jak samopoczucie w Nowym Roku??? Jaka u Was pogoda, bo u mnie na Kujawach -17 stopni. Ja lubię taką pogodę a jeszcze bardziej jakby nasypało śniegu :) za to mój samochód nie lubi i dzisiaj rano się zbuntował i nie odpalił więc zasuwałam od rana "z buta" a trochę spraw miałam do załatwienia ale dałam radę i ogarnęłam. Do domu wróciłam czerwona jak pomidor ale za to dotleniona :D Pozdrawiam i życzę milutkiego dzionka <3
  • 9 lat temu
    sierotka napisała 3 sek temu Zapraszamy na kolejne spotkanie forumowe w terminie 11-14 lutego w Kudowie Zdroju .Spotkanie z częściowym dofinansowaniem :D w gronie osób walczacych z rakiem i osób wspierających.W sprawie spotkania proszę o info na pocztę:bvoman@gmail.com .Czekamy na deklaracje wyjazdu w nieodwołalnym terminie do 8 stycznia 2016.Zapraszamy :D

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat