Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Garcia u mnie marker spada.Przed rozpoczęciem chemii wynosił 687 a po 2 chemiach ma wartość 312.Wygląda na to że chemia działa.Kolejne oznaczenie 1 lutego przed 4 podaniem chemii + USG. 4 lutego tomografia.Ja czuję ze zmiany ustępują.
Rozważam zastosowanie hipertermii.To droga forma terapii.Aby podjąć decyzję pogadam z lekarzem prowadzącym moje obecne leczenie.
Pozdrawiam
:D <3
-
cześć dziewczyny:)
ja po drugiej operacji zarzucałam prawą nogą i i chodziłam jak bocian tak jakbym tej nogi nie czuła myslę że to po wycięciu węzłów. Miałam mrowienie w stopach i w palcach rąk podczas chemii i jakiś czas po się to utrzymywało a minęło nawet nie wiem kiedy. Mrowienia nie mam ale jak rano wstaję z łóżka czy jak dłużej posiedze w jednym miejscu to jak wstanę to chodzę tak jak pisze czarownica jak pingwin bujam się na boki. Bolą mnie stawy wokół kostek i kości piszczelowe ale to jest chwilę pokołysze się i już pomykam ;) z suplementów biore za rada czarownicy ecomer gold (odpukać nie łapię nic poważnego) i za radą profesora osteoD3plus :)
życze spokojnej nocki <3
-
Kaucja, włosy mam coraz dłuższe ale liche, Był moment , że zostawały mi w garsci, ale przestały wypadać tak zauważalnie. Ja jestem już po 8 wlewach. Mam jeszcze przypisane 2 wlewy. Marker był taki sam jak miesiąc wcześniej, zmiany widoczne są ciągle na swoim miejscu niestety.... A tobie spada?
-
Zawsze przy bólach kostno stawowych i przemęczeniu mięśni wszystko mniej boli po rozgrzaniu.Stąd tak zbawiennie na ciało działają np masaże.Ja dzięki wczorajszemu prysznicowi jak się okazuje całkiem nieźle dzisiaj funkcjonuję.No pomijając jakieś ścięgno czy coś,co podczas operacji uszkodzili ale to szczegół ;)Jestem jednak zdania,że pomimo różnych metod leczenia neuropatii najskuteczniejszą jest jednak czas a i ten jak piszecie nie zawsze jest łaskawy.Nie jestem też zwolennikiem sauny oczywiście mam na myśli osoby onkologiczne .....Może się mylę ale dmucham na zimne.
-
Garcia włosy mam i jestem nieco zdziwiona bo lekarka mówiła że wypadną.Przy każdym myciu trochę ich ubywa, ale widzę, że rosną nowe.Nie ścinam ich, noszę spięte.Jak będą bardziej się sypać to się ogolę.Ile pozostało Ci chemii?Jaki masz marker? i jak z włosami u Ciebie. <3
Tosia to co piszesz jest super. Niestety ja nie mogłam stosować tej diety.Mój żołądek nie toleruje surowego soku z buraka a po czystku też było nieciekawie.Musiałam odpuścić
Stosowałam gorące kąpiele.To pomagało.
nana ja mam rentę do końca sierpnia 2017r.Jak zmienią system emerytalny to wskoczę w emeryturę o ile nic złego w zdrowiu się nie wydarzy.U mnie IV stadium.
<3 <3 <3
-
Nana pani która podała mi dietę powiedziała że jest ważne aby to robić krok po kroku że jest to proces i trzeba wszystko wykonać po kolei i wtedy jest efekt
-
Ja zauważyłam że jak wezmę gorącą kąpiel albo saunę to mniej bolą mnie stawy czy macie tak samo?
-
Dzięki Tosiu.Znam to wszystko.stosuję regularnie.Czystek piję codziennie w dużych ilościach.Piję dużo soku z cytryn,a skórkę dodaję do zdrowych wypieków.Tak trzymaj.
-
bolały mnie piszczele i ręce drętwiały aż do łokci teraz jest ok
Ja troszeczkę podjadłam przy tym pieczonym jabłku
-
etap I :korzystaj z sauny suchej lub parowej albo gorąca kąpiel. takich zabiegów powinno być 5 czas trwania 10-20 min(ja stosowałam na zmianę 3 sauny i2 kąpiele)
etap II; 3-4 dni jemy tylko produkty pochodzenia roślinnego pić 0,5 l świeżo wyciśniętego soku z buraków plus jabłko w proporcji 1do 4, codziennie na noc zioła czystka i tu stosowałam jeszcze suplementy
etapIII: 1-2 dni przez cały dzień pić tylko w/w sok w dowolnej ilości, gdy chcemy jeść jemy pieczone jabłko z miodem.Przed snem gorąca kąpiel i zioła z czystka.Dużo przebywamy na świeżym powietrzy i poruszamy się Na 3 dzień rano wypić czystek pijemy sok j/w jabłko z miodem i pijemy sok z cytryny 1-7 szt sam lub z wodą. Podała mi jeszcze że rozgrzewać termoforem brzuch ale onkolog powiedziała że nie można.