Jak długo żyjesz z lekiem?? Jakimi doświadczeniami możesz się podzielić??

15 lat temu

Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl

4855 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Ja obliczyłam że zjadłam już 2 miliony złotych!!! Ale dałabym wszystko aby być zdrowa!
  • 9 lat temu
    Iwoska - co się przejmujesz! Moja koleżanka z moją drugą chorobą kosztuje NPF 35 tysięcy też co 28 dni :D
  • 9 lat temu
    Kochani odzyskałam dzisiaj dostęp do ZIP-A i padam trupem - moja Tasigna kosztuje NFZ 12 940,00 zł co 28 dni masakra!!!!!! Tymczasem imatinib TELUX który niezadziałał 300,00 zł - to się w NFZ wkurzyli jak zobaczyli że mnie przesuwają na inne leczenie!!!!!!!! A co ma powiedzieć ktoś kto nie ma ubezpieczenia?
  • 9 lat temu
    Tak biorę imatynib Nibix
  • 9 lat temu
    A wyjazd - zapraszam Cię na stronę "Kazik, Kaziu, Kazimierz dolny"..... ale było bosko
  • 9 lat temu
    Dora, nie pamiętam jakie przyjmujesz leki, imatynib? Powiem tak - moja koleżanka zażywa imatynib, leczy się też we Wrocławiu i od kilku miesięcy też jada vit D, bo skarży się na bóle kości i mięśni. Szkoda, że nie pamiętam strony z której czerpałam witaminową wiedzę. Ale zapytaj proszę jeszcze swojego lekarza.
  • 9 lat temu
    Nala mam ten sam problem.czyli witaminę D3 można śmiało brać.A jak ? się udał długi weekend?
  • 9 lat temu
    Jadwigap - a jak u Ciebie jest ze słońcem i vit D? Wiesz, ja bardzo ale naprawdę bardzo cierpiałam z powodu bólu kości. Durni lekarze mówili, że no rak to musi boleć. ale znalazłam art. jakiegoś endokrynologa i sama sobie kupiłam vit D. Już 3 miesiące jak nie bilo, a bolało 9 lat. Na wizycie u hematologa powiedziałam, że samowolnie zaczęłam jeść vit D ze wzgl na te bóle. A on na to: O BARDZO DOBRZE. Myślałam, że go zastrzelę. To co nie można mi było powiedzieć parę lat temu, że jak mam zakaz opalania to mam się wspomagać vit D? A Ty jadasz tą vit??
  • 9 lat temu
    Nala może i masz racje z tymi lekami kardio, ja juz b. dlugo biorę i być może one obciążają żołądek.Ide teraz na badania to się okaże co się dzieje. Bole stawów i mięśni nie ustepuja,jjedynie po lekach p.bolowych.Nie wiem co o tym myśleć.Za tydzień wizyta i będzie wynik molek. to może cos się rozjaśni Pozdrawiam
  • 9 lat temu
    Witaj Jadwiga. Dziękuję za info. Ja paradoksalnie mam super zdrowy żołądek! gastrolog aż uwierzyć nie mogła! Niestety to leki kardio mają takie działanie.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat