Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl
Juras dobrze powiedziane "naprawia wszystko po mału". Ja pije siemię lniane i rodzinna dała mi Ozzion 20 mg i co jakiś czas biorę. Biorę gdy czuje żołądek a imatinib popijam najczęściej kompotem z jabłek. Taka jest prawda, że jedno ratuje a drugie psuje. Pozdrawiam i życzę zdrówka 😍
.
Mam jeszcze takie pytanie do pobieraczy imatynibu. Czy bierzecie jakieś leki osłonowe na problemy żołądkowo- jelitowe? Bo na gastroskopii mi wyszło zapalenie przełyku i refluks żołądkowo przełykowy. I ostatnio mam spore zgagi. I złe samopoczucie szczególnie rano. Podejrzewam że ten lek naprawia wszystko pomału.
A co tak smutkiem powiało, depresja was dopadła, nie tylko na białaczkę ludzie umierają. Ja jak zaczęłam chorować zawsze z tyłu głowy miałam ile jeszcze przeżyje a tu już na przestrzeni czasu wielu moich znajomych odeszło nie związanych z białaczka. Każdy z nas ma swój czas zaplanowany w "gwiazdach". Pozdrawiam 😍