Jak długo żyjesz z lekiem?? Jakimi doświadczeniami możesz się podzielić??

14 lat temu

Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl

4816 odpowiedzi:
  • Cześć ☺️ czy miewaliście zawroty głowy i osłabienie (5mc leczenia) ? Jeżeli tak to jak sobie z tym radzić bo we mnie zawsze to wzbudza lek i niepokój jak mam taki dzień. 

• 4 lata temu

Madzialena a molekularne po odstawieniu leków dalej masz 0

• 4 lata temu

MADZIALENA, aż nie do wiary że po odstawieniu lekarstwa są takie skutki uboczne. Chyba nie jest tak, że lek który bralas jedno naprawilo a resztę zepsuło. Zrób sobie badania na rzs. A co na to Twój lekarz, chyba musi być jakieś rozwiązanie. Pozdrawiam serdecznie i życzę dobrego samopoczucia. ♥️

• Po tylu latach brania chemii od stycznia jej nie biorę. Przez ponad rok przed odstawieniem miałam w badanach okrągłe zero. ślady choroby niewykrywalne. Przed odstaweniem ostrzegano mnie, że mogę mieć objawy podobne jak na początku leczenia- aszcza bóle kostne. No i mam.. Z aktywnej, ruchliwej kobiety stałam się prawie kaleką. Kolana, biodra, łokcie i dlonie - jeden ból. Wlaśnie wstalam po kolejnej nieprzespanej nocy, mimo że wieczorem wzięłam tabletki przeciwbólowe. I zastanawiam się, czy to zawsze tak jest, czy powinnam szukać innych ewentualnych przyczyn bólu.
  • 4 lata temu

Gocha, długo bierzesz imatinib 100 i dlaczego taką małą dawkę. Ja kiedyś tam brałam imatinib accord 200mg, ale podobno tak mała dawka nie działa i brałam 300 mg i tak jest do teraz. Fajnie się czyta takie wiadomości, że wszystko jest ok. Pozdrawiam 

• 4 lata temu

Madzialena czytałam twoje wpisy z przed 7 lat i zastanawiałam się czasem co u ciebie .no i proszę jest .witam cię serdecznie .napisz  co jest nie tak po odstawieniu leków

• hej hej :) Czy są tu osoby, które odstawiły chemię? Ja byłam na Tasignie, od stycznia eksperymentalnie mi ją odstawiono. Miało być tak pięknie, ale są też negatywne.
  • 4 lata temu

Masz ładne wyniki tak trzymac😆

• 4 lata temu

GOCHA pięknie!
    Miło słyszeć , cieszę się i nie ukrywam , że dodałaś mi otuchy ... 

• 4 lata temu
    W chwili obecnej biorę ACCORD 100mg 1x dziennie .Poprzednio przez lata GLIVEC. Jest dobrze wyniki również.Chwilami nie pamiętam że choruję na tak poważną chorobę.BRC mam 0,001

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat