Rak piersi
Jestem po mastektomii dwa lata i nie mogę jeszcze dojść do równowagi ,nie mam żadnego wsparcia borykam się z nim sama ,czasami mam wszystkiego dosyć.Proszę o jakieś rady bo nie mam nawet z kim o tym porozmawiać .
-
Tak to właśnie to znaczy- dobrze kombinujesz: ujemne receptory mówią że nie trzeba stosować leczenia horonalnego.
-
I Pisze tak, że spośród 15 węzłów w 2 stwierdza się obecność raka, nie przekraczających torebki węzłów. Co to znaczy??? że jeszcze nie wyszedł na organizm??
-
Powiedzcie mi proszę, bo ja mam w tym moim wypisie coś takiego, ER (estrogen Receptor) - (minus) i PR (progesteron receptor) - (minus) tzn że nie będzie leczenia hormonalnego????
-
A kto decyduje o tym czy podac herceptyne? Myslalam ze onkolog. Jesli masz nadekspresje HER to absolutnie powinnas miec herceptyne. Ale to po operacji oczywiscie i nie razem z czerwona chemia
-
bb szkoda, że za wcześnie na mówienie o skuteczności, ponieważ jestem zaciekawiona tą metodą i jeżeli jest to możliwe to chętnie z niej skorzystam:) Pisałam już do Poznania i teraz czekam na odpowiedź:)
Nurtuje mnie jeszcze jedno pytanie:) Dlaczego nie chcę za bardzo podawać hercepytnę chorym na raka 3+??? ze względu na jej koszt? Onkolog mi mówił, że z tego typu rakiem jest bardzo skuteczna:)
-
No i widac, ze pojawiaja sie nowe metody, a rak piersi, poniewaz jest tak powszechny to nad jego terapia pracuje wielu naukowcow, prowadzi sie wiele badan klinicznych, to duza zaleta chororwania na ten rodzaj nowotworu
-
Ewciu sprawdzilam to u "żródła".To nowa meoda ale skorzystały do tej pory z niej zaledwie dwie pacjentki a więc za wcześnie na wnioski co do skuteczności
-
Poprawka ta w/w nowa metoda leczenia to brachyterapia:)
-
Dowiedziałam się wczoraj, że w Poznaniu stosują jakąś nową metodę w walce z rakiem piersi. Bronchoterapia czy jakoś tak. Ponoć jest skuteczna i koszt takiego leczenia wynosi ok 20 tys. Czy ktoś skorzystał już z tej nowej metody leczenia lub coś na ten temat słyszał? chciałabym się dowiedzieć czy jest skuteczna i kto się klasyfikuje do tego leczenia.
-
I tak trzymać dziewczyny!