Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 7 lat temu

kotka, to mam identyczne leczenie jak Twoja Mama, tylko jestem bliżej końca bo zostały mi 2 wlewy avastinu. Każda pozytywna wiadomość dodaje siły i wiary. Cieszę się, że Mamie troszkę lepiej. Musi nabrać sił do następnej chemii. Widzisz ja znowu chodzę i podjadam po troszkę. Nie mogę dużo zjeść na 1 raz. Co organizm to inaczej. Daj znać jak będziesz miała informacje od lekarza. Może nam tez coś pomoże w tym jedzeniu. 

• 7 lat temu

I ja pamiętam... Niech spoczywa w pokoju

• 7 lat temu

Pamiętam. Odeszła kolejna z nas. Niech spoczywa w pokoju [*]

• 7 lat temu

witajcie dziewczyny. Te starsze stażem na forum z pewnością pamiętają Garcię. 

Garcia przegrała walkę z tym cholernym gadem😞. Przykro

• 7 lat temu

Rukola,razem avastinow wyjdzie 18, bo sà podawane razem z karbo i taksolem. Po tej 7 lub 8 chemi 3 skladnikowej mialo byc 12 avastinow juz samych. Mama mowi ze dzisiaj ciut lepiej. Z jedzeniem jest tak, ze obiad zje ładnie, najada sie nawet dosc mocno, ale wlasnie nie ma maniery takiego podjadania miedzy. Ciezko zmienic jej to przyzywczajenue. Najchetbej jadlaby sniadanie obiad i kolacje. Moze dr Kapala cos zasugeruje.

• 7 lat temu

Rukola,razem avastinow wyjdzie 18, bo sà podawane razem z karbo i taksolem. Po tej 7 lub 8 chemi 3 skladnikowej mialo byc 12 avastinow juz samych. Mama mowi ze dzisiaj ciut lepiej. Z jedzeniem jest tak, ze obiad zje ładnie, najada sie nawet dosc mocno, ale wlasnie nie ma maniery takiego podjadania miedzy. Ciezko zmienic jej to przyzywczajenue. Najchetbej jadlaby sniadanie obiad i kolacje. Moze dr Kapala cos zasugeruje.

• 7 lat temu

kotka, jak Mama ? Dalej słaba ? Podciskaj  jej smakołyki w małych ilościach ale aby co 2-3 godz coś zjadła.

• 7 lat temu

Midi90, super że markery w normie . Mówiłam abyś się nie stresowała .  Czarownica, czemu nie przygotowałaś sobie wszystkich dokumentów na komisję? Nie chciało się co ? Zawsze trzeba mieć nadzieję, że dostaniesz tą rentę, zawsze parę groszy by się przydało. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny. 

• 7 lat temu

Marker stabilny :)

• 7 lat temu

Lepiej nie dostać renty niż mieć jakiś "wz"nowy powód.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat