Jak długo żyjesz z lekiem?? Jakimi doświadczeniami możesz się podzielić??

14 lat temu

Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl

4816 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    A nie masz sposobu aby swoich chlopów troche "pogonić do garów" ? A może to ukryte talenty kulinarne tylko o tym nie wiedza:)))))?
  • Carla - oczywiście, że stoję przy garach :))))))) Jako główna "żywicielka" rodziny robię im te hektary żarcia ...
  • 12 lat temu
    A może ktos zna przepis na dania wigilijne takie w wersji "light"?:)
  • 12 lat temu
    I pewnie ty musisz gotować żeby było sprawiedliwie;)
  • Ano święta :)) A ja mam w domu trzech panów o doskonałym spalaniu, mogą wciąć konia z kopytami i poprawić toną tortu i nie przytyją .. :-/. Cięzko nie przytyć w takiej sytuacji .. :)))
  • 12 lat temu
    Oj tak to jest jak się chce schudnąc to wszystko zaczyna smakować -jak na złość. A jeszcze święta i te"bomby kaloryczne"...
  • Też myślę jak tu schudnąć :) Na razie zaliczyłam 4-5 kg na plusie w ciągu 4 miesięcy, ale juz miałam lekka nadwagę, więc teraz nie jest różowo... Ale chyba odłożę to chudnięcie na wiosnę...

Dzięki za rady :). Mam nadzieję, że uda mi się jakoś zapanować nad tym wszystkim. Aktualnie jest nieco lepiej... A pomysł z jogurtem jest super.. Faktycznie, kilka razy tak brałam i mdłości były dużo słabsze :). Gorzej z dietą lekkostrawną, tego muszę się dopiero nauczyć.. A na razie wszystko mi - choler jasna - smakuje jak nigdy :-/

• Użytkownik @inma napisał:
    Ja rowniez polecam siemie. Zalewam lyzeczka ciepla woda(nie wrzatkiem) i czekam az zgestnieje.potem dolewam mleko i pije :)

Ja kiedy po prostu siemie zalewalem goracym mlekiem czekalem az stezeje i pilem to jak chcialem przytyc.Teraz waze 119 i mysle jak tu schudnac ;)

• Użytkownik @madzialena napisał:
    Ja jakoś nie mogę się zdecydować z porą :-/. Na początku brałam po południu, ale niekiedy muszę zostać w pracy i ciężko wtedy o właściwej porze wziąć lek, bo trzeba go zagryźć. Ostatni miesiąc brałam rano, ale nasilające się kłopoty z żołądkiem sprawiły, że wróciłam na popołudnie.. Dojeżdżam do pracy busem i wizja "haftowania" na poboczu drogi krajowej zmusiła mnie do zmiany pory dnia . :))A propos - co można brać , żeby nieco ulżyć żołądkowi? Boli mnie nieraz cały dzień :-/

Tego typu torsje sa typowe dla Gliveku jezeli poprosisz w Aptece Imodium Activ jest to glownie przeciw wzdeciom polega to na tym iz piana ktora sa wzdecia z malych grup tworza sie dzieki temu wieksze i latwiej usuwane sa z organizmu,nastepnie sprobuj usunac ze swojego jadlospisu produkty ktore powoduja wzdecia i przejsc na diete pelna lekka.Unikaj kapusty,wszelkiego rodzaju bialego pieczywa,cebuli itp.Siemie lniane jest dobre ale nie uzupelni ci wszystkich potrzebnych,ze tak powiem bakterii ktore potrzebne sa przy trawieniu.Niestety musisz sie liczyc z tym ze takie skutki uboczne beda mialy miejsce ja juz 3 razy ze wzgledu na skurcze bralem zwolnienie lekarskie od kiedy biore Chinine skurcze praktycznie ustapily pozdr.Waldek
  • 12 lat temu
    Ja rowniez polecam siemie. Zalewam lyzeczka ciepla woda(nie wrzatkiem) i czekam az zgestnieje.potem dolewam mleko i pije :)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat