Jak długo żyjesz z lekiem?? Jakimi doświadczeniami możesz się podzielić??

14 lat temu

Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl

4816 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    Dzięki Janinko za słowa pocieszenia.Jesteś niesamowitą osobą jeśli w obliczu tylu tragedii znajdujesz jeszcze czas na pocieszanie innych... A jeśli chodzi o Twojego Tatę to kompletnie niczym nie jest leczony??? Moja mama w grudniu ledwo przeżyła, po pół roku stosowania glivecu sytuacja się powtórzyła. Wczoraj wyliczyła,że bierze w ciągu dnia 25 tabletek z tego 15 na białaczkę, a to jeszcze nie wszystko, bo oprócz tego żelazo, potas i 3 rodzaje antybiotyków dożylnie. Jest wykończona fizycznie i psychicznie ale ma wolę życia. Pozdrawiam z całego serca.
  • 11 lat temu
    Ewo musisz byc silna.Na pocieszenie mogę Ci powiedziec że na tatę glivec nie działa już
    półtora roku i nadal trzyma się niezle więc bądz dobrej myśli.Też mi jest ciężko,śmierc męża,i oprócz tego mama chora na stwardnienie rozsiane.Z tego co pamiętam Ty też pisałaś że masz jakieś problemy ruchowe? Życzę Tobie i mamie dużo zdrowia.Pozdrawiam
  • 11 lat temu
    Ela 77775 i Janinko życzę Wam wiele siły, trzymajcie się...
  • 11 lat temu
    Bardzo Ci współczuję Janinko...
    Moja mama już od 5 tygodni w szpitalu, glivec nie działa. Dostaje jakąś chemię w tabletkach, coś dożylnego też, ale nie wiem co. Przeszła przez bardzo ciężkie zapalenie płuc, ale teraz jest lepiej. Wyniki białaczkowe bez rewelacji.Na razie staram się trzymać. Pozdrawiam walczących... Ewa
  • 11 lat temu
    No tak tylko szkoda że niestety już się kończą:(((
  • 11 lat temu
    Bo w wakacje to wszystko lepiej smakuje, nie tylko jedzenie;)
  • ojj .. bardzo niedobrana .. :)) wszystko kusi ..
  • 11 lat temu
    Dietka i wakacje to nie jest dobrana para:))))))
  • Hej :)))
    Nie pisałam, bo miałam urwanie głowy na koloniach :) i pewne problemy z dostępnością netu takoż.
    Z bilirubiną lepiej, ale muszę uważać na jedzenie. Niestety, dietka się kłania! Najważniejsze jednak, że dało się zbić do 1.6 nawet przy stołówkowym jedzeniu :)
    Pozdrawiam :))
  • 11 lat temu
    Ela
    Dziękuję Ci za wsparcie,życzę dużo zdrowia i siły do walki z chorobą.I współczuję z powodu męża.Pozdrawiam

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat