Jak długo żyjesz z lekiem?? Jakimi doświadczeniami możesz się podzielić??

14 lat temu

Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl

4816 odpowiedzi:
  • Retyja ja na poczatku choroby tez bylam bardzo zdyscyplinowana,ale takiego rygoru nie miałam a tez byłam w programie leczenia.Moze to jest śmieszne, ale bylam w takim szoku i myślałam ze po leczeniu będę zdrowa tak jak po zapaleniu pluć. Obecnie z perspektywy czasu oceniam wszystko inaczej
  • 8 lat temu
    Nala to jest moje marzenie dla wszystkich chorych. W Gdańsku też coś takiego robią ale sceptycznie do tego podchodzą, połowa z tych zerówkowców wraca z powrotem. Ale dobrze by było żeby wykapowali co jest nie halo w całej tej chorobie. Jeśli chodzi o branie leków to za każdym razem pytają się mnie czy nie opuściłam dawki i rozliczam się z leków a nawet z pustych opakowań. Byłam na konsultacji u prof.i on też mówił że muszę. B)
  • Nie- nigdy ale może mam za krótki staż w leczeniu na takie pomysły :-)
  • Dziewczyny tak szczerze: czy samowolnie nieraz opuścicie kolejna dawke leku, bo mi się co jakiś czas zdarza. A są takie momenty, ze czuje go przesyt i wówczas mam wolne. Oczywiście jest to moja tajemnica. Pozdrawiam
  • Odłączyć od smyczy??? Marzy Ci się odstawienie leku? :D :D :D Jak będziesz miała w MMR dwa zera po przecinku to eksperymentalnie jest to możliwe. Przynajmniej we Wrocławiu. :D :D :D
  • 8 lat temu
    Tak biorę imatynib od roku i chciałabym nadal go brać, te następne leki to dobrze by było tak mieć w zapasie. Mam nadzieję że doczekamy się jakieś rewolucji w leczeniu i będziemy odłączone od tej smyczy.
  • Jak juz wcześniej pisałam ja też biorę Nibix moje mmr ostatnio trochę wzrosło czekam na następny wynik
  • Retyja jeszcze troche czasu i będziesz obkuta jak dr.Ja biorę nibix a dr zawsze mówi imatynib i nie wiem dlaczego tak.
  • Retyja bierzesz imatynib czyli co
  • 8 lat temu
    Leczę się w Gdańsku i jestem w programie badań klinicznych, moją krew wysyłają do USA dlatego nie wiem dokładnie kiedy będą wyniki. Jak przychodzę na wizytę to dostaję wydruk i jest wszystko objaśnione bo na początku jak leżałam w klinice to byłam zielona i nie wiedziałam o czym mówili. Dzięki za pocieszkę, za słowa otuchy :D :)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat