Jak długo żyjesz z lekiem?? Jakimi doświadczeniami możesz się podzielić??

15 lat temu

Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl

4823 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Retyja nie bój się zwiększenia mmr czasami wzrasta a potem spada poza tym pamiętaj że zawsze jest jeszcze kolejna linia leczenia mi zmieniono Imatinib po 9 miesiącach na Tasignę i po 3 miesiącach mmr spadło z 1,75 na 0,007 także może i Tobie by to wyszło na dobre poza tym Tasigna podobno mniej obciąża organizm, mi co prawda nie służy jakoś na wątrobę ale poza tym mam super samopoczucie :-) także trzymam kciuki za Ciebie
  • 9 lat temu
    Dokładnie nie wiem jaka różnica , lekarka mi powiedziała to przez tel. że wyniki są bardzo podobne do tych sprzed 3 miesięcy. Ja na nie czekam ok. miesiąca dlatego info mam przez tel. Także coś się zatkało boję się żeby nie windowały w górę
  • 9 lat temu
    Retyja - nie smuć się. Masz jedno zero po przecinku, to i tak bardzo dobrze. A jaka jest różnica pomiędzy tymi wynikami???
  • 9 lat temu
    Jestem nowa, chociaż czytam od paru miesięcy. Dzisiaj jest rok jak biorę imatynib, dzwoniłam do lekarki żeby dowiedzieć się jakie są wyniki no i to co spadało szybko stanęło, Wyniki są podobne jak 3 miesiące temu 0,076 i jest mi tak nie bardzo myślałam że będzie znowu spadek a tu klops. :/ Nie wiem co o tym myśleć, jest mi smutno :(
  • 9 lat temu
    Czyli też jak powyżej - rozpierający ból. Oby kasztanowiec Ci pomógł!!!
  • 9 lat temu
    Właściwie czuję takie rozpieranie w dwóch ale w lewej zdecydowanie dużo bardziej boleśnie - lekarz polecił mi maść z kasztanowca a jak nie przejdzie to cyklo forte - narazie testuję przez 2 tygodnie kasztanowiec i zobaczymy :-)
  • 9 lat temu
    Iwoska - a bolą Cie dwie łydki? Czy jedna???
  • 9 lat temu
    No nie a ja myślałam że u mnie to żylaki się odzywają a to jednak skutki uboczne
  • 9 lat temu
    Ajkamazyn - tak, tak zapytaj proszę. Choć ja czuje w jednym i tym samym miejscu wbity gwóźdź, a potem puchnie. O dziwo moje paluszki w stopie nie puchną :D
  • 9 lat temu
    A ja biore od dzisiaj diclobert 100mg.Moja p. doktor nie chetnie mi to daje,ale to mi zawsze pomagalo.Jest to lek, ktory bralam tez przy rwie kulszowej,jest p.bolowy i p.zapalny.Mam zamiar brac 3,4 dni i zobaczymy. Pozdrawiam

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat