Jak długo żyjesz z lekiem?? Jakimi doświadczeniami możesz się podzielić??

14 lat temu

Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl

4816 odpowiedzi:
  • Madzialena to życie pisze nam scenariusze .Trzymajcie się z mama i walczcie.
  • Madzialeno musi być dobrze ja przeszłam z TELUXu we wrześniu 2015 bo MMR urósł z 2.45 do 3.15 po 3 miesiącach Tasigny spadło do 0,007 a jutro idę po drugi wynik MMR na Tasignie więc zobaczymy ☺ i poza problemem z bilirubina jest mi dużo lepiej niż na TELUX no ale jak długo wątroba wytrzyma zobaczymy co mi jutro powie hematolog :-) Wierzę że Tobie będzie dobrze na Tasignie :-)
  • Dziewczyny :) Leczę się od 5 lat we Wrocławiu. Leczenie szło super - 1,5 roku temu osiągnęłam mr 4,5. Natomiast po zmianie na Telux moje wyniki zaczęły się pogarszać. W morfologii na razie nie ma cudów, natomiast BCR/ABL podskoczyło tak bardzo, że utraciłam MMR. W związku z tym zostałam przestawiona na Tasignę. Sytuacja jest o tyle skomplikowana, że jestem nietypowa jeszcze pod jednym względem: mianowicie białaczki nie sa chorobami przekazywanymi genetycznie, prawie nie zdarza się, by chorowała więcej niż jedna osoba z danej rodziny. A u mnie rozchorowała się także mama, choć ona ma PBL/chłoniaka. Tak więc w sumie trudno by było udowodnić, że to wina leku...
  • Madzialenko co brałaś wcześniej?czy twoje wyniki się pogorszyły?gdzie się leczysz
  • Agunia76 - Ty wiesz - uściski i całuski Tobie zawsze. Właśnie zasiadłam z kubkiem herbatki - pokrzywa z pola, melisa z pola i do tego kminek i anyż. Dobrze robi mi na brzuszek. Zdrowie Wasze!!!
  • Madzialenko .......chyba trochę się pogubiłam...... przeszłaś z gliweku na Tasigme???
  • Iwoska - moje płuca dziękują za miłe słowa :D :D :D Mam ogromną nadzieje, że w końcu ktoś podejmie decyzję w twoim przypadku i zmniejszą Ci dawkę Tasigmy, co sprawi ulgę Twojej wątrobie!!! Wiesz, że życzę Ci tego z całego serca!!!!!! No ja nadal ufam mojemu olejowi z ostropesu, 10 litrów przywiezione z Niemiec chyba wystarczy mi na jakiś czas. Piję go teraz dużo razem z pomidorami malinowymi. Pychota.
  • Własnie dziś odebrałam pierwsze pudełko Tasigny ... :P .. No coż, życie toczy się dalej :)
  • Wow ❤ najlepsza kawa na świecie bo ze szczyptą miłości od mojego męża ☺ a tak poważnie: mrozimy banana pokrojonego i skropionego cytryną parzymy kawę i chłodzimy, miksuję banana z kostką lodu zalewam kawą dolewam mleko wrzucam lód ewentualnie gałkę lodów i bita śmietanę posypujemy kakao lub cynamonem i gotowe ☺ nala123 dumna jestem z twoich płuc ☺ niestety moja wątroba nie jest tak miła i ma się gorzej (bilirubina 3.7) ale zobaczymy co w czwartek powie moja lekarka - chyba doczekam zmniejszenia dawki albo ze 2 tygodnie wolności od leków trzymaj kciuki :-)
  • Jadwigap - no chyba Iwoska powinna napisać przepis :D :D :D hahaha bo to w końcu pomysł Jej męża haha Ale na pewno Wam zdradzi tajemnice pyszności. Ja robię byle jak bo mi się zbytnio nie chce i ciągle zapominam banany mrozić. Blenderuje banany z małą ilością kawy, dodaje zimnej wody trochę i zimnego mleka. Do tego kostki lodu. Ostatnio dodałam też gałkę lodów śmietankowych. A na wierzch wycisnęłam bitą śmietanę w sprayu. Czasami szczyptę cynamonu :D

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat