Jak długo żyjesz z lekiem?? Jakimi doświadczeniami możesz się podzielić??

15 lat temu

Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl

4823 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Przewlekła białaczka szpikowa
  • 9 lat temu
    Misiek2lucky a jakiego masz raka?
  • 9 lat temu
    Hej. Macie może jakieś sposoby na drażniące żołądek działanie imatinibu. Po każdej tabletce przez 2 do 3 godzin czuję jak by mi się skórka od pomidora przykleiła do żołądka. Biorę w trakcie sporego posiłku i pije dużo wody. Próbowałem z kefirem. Już mam wstręt do tych tabletek. Ale działają bo mam dobre wyniki więc szkoda zmieniać. Zresztą lekarz i tak pewnie ich nie zmieni skoro są skuteczne.
  • 9 lat temu
    Nala masz racje czas goi rany. Pozdrawiam
  • 9 lat temu
    Abata89 - kochana jesteś! Na pewno w głębi serca to docenia!!! Życzę Ci po prostu cierpliwości i wytrwałości. Może akurat Jemu potrzeba ciutkę więcej czasu! Trzymajcie się!!!
  • 9 lat temu
    Witam, dziękuję bardzo za wszelkie odpowiedzi, niestety jestem pewna, że jak M. usłyszałby cokolwiek o psychologu to udawałby, że nic nie słyszy. Co do jego rodziny.. jak usłyszeli białaczka to już go do "trumny kładli", a w tej chwili to rzadko kiedy spytają jak po wizycie, to już bardziej z mojej strony wszyscy bardziej się interesują. Ja sama staram się M. traktować normalnie, trochę w życiu przechorowałam i wiem co oznacza zbytnia troskliwość... ale też nie jestem obojętna. Nie jest lekko M. ma trudny charakter, a ja wcale nie lepszy. Staram się być cierpliwą, ale nie zawsze można. Dzięki i pozdrawiam ;)
  • 9 lat temu
    Bardzo wam dziękuję dziewczyny za pomoc .Iwoska ma się rozumieć że ty też masz grupe :) :) :)
  • 9 lat temu
    giza 41 do poczytania: http://www.niepelnosprawni.gov.pl/art,13,instytucje-orzekajace-procedury-orzekania-tryb-i-zasady i warto się orzec chociażby dlatego: http://www.niepelnosprawni.gov.pl/p,94,uprawnienia-osob-niepelnosprawnych
  • 9 lat temu
    Grupę mam z Powiatowy urząd ds Niepełnosprawności ,nie z ZUS,nie starałam się o rentę,ale spróbuj powodzenia
  • 9 lat temu
    Moje MMR to 0.0491 pani doktor powiedziała że to dobry wynik w normie a czemu pytasz z tego co czytałam to masz bardzo dobre mmr tylko się cieszyć mi trochę brakuje.Dora a ty masz grupę z ZUS .pozdrawiam :)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat