Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl
Joasiajoasia - też myślałam o peruce, ale jak tu chodzić w peruce w takie upały?. Ja się bardzo pocę odkąd biorę te cudowne tabletki...czasami mam całą głowę mokrą. Na razie kupiłam sobie taką szeroką koronkową opaskę na głowę, bo najmniej włosów mam na przodzie głowy. Oswajam się z tą opaską bo mam urlop i mogę poeksperymentować... ale co dalej? Pozdrawiam 😫
Dziękuję za odpowiedź. Zawsze miałam długie włosy i trudno mi się pogodzić z tym że je stracę. Tym bardziej że pracuję na scenie:( No nic...Zawsze są jeszcze peruki.
Kupiłam biotynę i placentę.Jak nie pomogą to muszę obciąć 😭😭😭😭😭
Moje kochane dziewczyny tu oprócz leków działa również stres. Znam to z własnego doświadczenia, bo jeszcze nie brałam niczego a grzywki już nie miałam i ogólnie mi się bardzo przerzedzily i z czasem wróciły do normy. Używałam cały czas odżywki WAX. Bądźcie cierpliwe bo nie ma wyjścia. Pozdrawiam i życzę gęstych czupryn
Joasiajoasia - ja też tracę włosy. Zaczęły mi wypadać po 5 mies brania Imatynibu. Teraz od 1 mies biorę Sprycel i nadal wypadają. Tez jestem załamana, swoje mam rzadkie a teraz szkoda słów. Lekarka kazała kupić w aptece jakiś lek -"włosy, skóra, paznokcie". Biorę dopiero 2 tygodnie, ale na razie nie ma efektów. Dodatkowo Jadwiga poleciła mi odżywkę WAX z apteki. Pozdrawiam 🙂
Czy ktoś z was przyjmuje imatinib teva i traci włosy?Od kilku dni wyciągam je garściami. Tragedia!!!!Czy ten proces można zatrzymać?Czy stracę wszystkie????
Lek przyjmuję od lutego.Chorobę wykryto w grudniu ubiegłego roku. Byłam w 16tym tygodniu ciąży. Dostawalam interferon dla bezpieczeństwa dziecka.Urodzilam w 34tym tygodniu.Mała jest zdrowa.
W ciąży też traciłam włosy ale teraz to naprawdę strasznie lecą:(((((