Jak długo żyjesz z lekiem?? Jakimi doświadczeniami możesz się podzielić??

14 lat temu

Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl

4816 odpowiedzi:
  • 6 lat temu

Jadziu ja brałam Accord przez 3 mies. Wcześniej brałam przez ok. 2 mies Meaxin. I po tym Accord wyniki zaczęły szaleć. Lekarka powiedziała mi że za bardzo jest toksyczny na moją krew i zamieniła mi na Sprycel. Jak na razie to po 1 mies. brania Sprycla wyniki z krwi wyszły super, ale gorzej z wątrobą u mnie. Pozdrawiam....

• Jadziu po prostu brak słów. Trzymam kciuki i serdecznie cię pozdrawiam

• 6 lat temu

Witam Wszystkich - czy ktoś z Was bierze probiotyki jeżeli tak to jakie?

• Po dwóch tygodniach brania accord w dawce 300mg leukocyty spadły mi do 2800 z3800. Musi być niezła trucizna. Właściwie to wszystko polecialo w dół. No zobaczymy co będzie dalej. Pozdrawiam 

• 6 lat temu

dzięki dora 1119🙂

• Ja przez jakiś czas brałam hepa-merz+esentiale forte 2 razy po1.teraz jak wyniki są  w normie biorę tylko esentiale a hepa merz sporadycznie. Pozdrawiam 

• 6 lat temu

dzięki Dorotko52🙂

• BasiuM miało być  napisane biorę  imanitib teva :)

• BasiuM ja będę imanitib teva. A nie wiem czy przy spryclu  czy tasignie tez można brać ten olej i essentiale. Może jakaś  dobra duszyczka  będzie wiedziała i  napisze :)

• BasiuM co do paznokci to raczej ci nie pomogę  :). Rzadko maluję  . Natomiast do do wyników to powiem Ci,ze z początku leczenia tak ok roku miałam super. Potem wzrosły mi. Hematolog powiedziała mi żeby brać codziennie 3×2 tabl essentiale forte i pić olej z ostropestu. Po 2 tygodniach wyniki były już ok. No i dieta lekkostrawna.  Essentiale biore nadal ale juz nie codziennie A olej musze kupić i  znow popić troche. Pozdrawiam i zdrówka życzę ☺

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat