Jak długo żyjesz z lekiem?? Jakimi doświadczeniami możesz się podzielić??

15 lat temu

Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl

4823 odpowiedzi:
  • 6 lat temu

dzięki🙂 Basia 12 marca idę do lekarki to może mi zmieni lek 

• 6 lat temu

Witam jestem nowy bo podejrzewam nowotwor krwi. Poszedłem do lekarza bo martwiło mnie częste pocenie się a najbardziej w nocy. Lekarz zlecił morfologię . No i wyszło w pierwszej 30 tys leukocytów i reszta podwyższona podał mi antybiotyk klacid po czym spadło do 22 tys . Rodzinny twierdzi ze to nie nowotwór bo ten antybiotyk by był jak jak ciastko dla byka.  No ale poszedłem do hematologa po znajomosci i wysłał mnie na badanie szpiku i coś tam jeszcze i przyjmie na oddział. Czy faktycznie antybiotyk by nie pomógł w tym wypadku ?? Jest ktoś co może mi coś podpowiedzieć mogę pokazać wyniki morfologi . Ogólnie wyniki mam poprzewracane tylko czerwone krwinki i hemoglobina ok . Rodzinny twierdzi ze to nie typowa infekcja . 

• 6 lat temu

Jak ja puchłam to lekarka przepisała mi Tialorid - dla mnie był bardzo skuteczny, wystarczyło ma jak brałam raz na tydzień.

• 6 lat temu

Choruje tak jak wszyscy na tym forum. Biorę imanityb i puchnę tak jak w standardzie buzia i oczy nogi tez czasami. Mam pytanie jakie tabl. na odwodnienie bierzecie, ja mam Spironol i nie jest wg mnie tak bardzo skuteczny, prawie nie rusza. No i jeszcze drugie pytanie czy można brać jakie masaże które pomogą przy usunięciu choć trochę tych obrzęków     

• 6 lat temu

Bierzcie zapobiegawczo groprinosin lub eloprine lub neosine  - mnie to pomaga ostatnio.... pozdrawiam

• 6 lat temu

Misiek, życie, życie. Pozdrawiam i życzę zdrówka TOBIE i rodzinie. 

• 6 lat temu

Jadwiga chyba żartujesz.  :-). U mnie wszyscy chorują.  Ja się szybko wylizałem ale w domu mam przypadek sporych powikłań.  Teraz wychodzimy z astmy.  W pracy też mnóstwo zwolnień.  Epidemia.  

• 6 lat temu

Jak tam na przedwiosniu, wszyscy zdrowi? 🙂

• 6 lat temu

Jadziu ja w Katowicach. Mam nadzieję, że Twoje wyniki z gastroskopii będą dobre.... powodzonka 👍

• 6 lat temu

Basiu chodziło mi gdzie się leczysz, błąd się wkradł. Ciężko się pisze w telefonie

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat