Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
marina ..witaj ..najwazniejsze ze juz działasz ...ze wiesz i ze teraz to juz zrobisz z tym wszystko co nalezy ..to najwazniejsze ...my wszystkie tu sie boimy jak cholera ..ciagnie to sie i ciagnie ...ale na pewno , na pewno z tego wszystkie wyjdziemy ...bo to forum jest magiczne ....:)
-
olga i jeszcze co jest wazne ..musisz miec ze soba skierowanie na zabieg ..ja poszłam do swojego ginekologa przed konsultacja w swissmedzie i mi wypisał ...:)
-
Grupe krwi to mam zrobiona bo honorowym dawcą jestem wiec spoko...
Mi kazano zrobić tu do szpitala: rtg, chlorki, glukozę, potas, sód, morfologie, koagulacja PT i mocz...Badania zrobie tak zeby juz miec u niego na wizycie. No szczepienie też uważam że warto zrobić. Nawet nie wiecie jak bym chciała zeby już było po wszystkim, od tego kwietnia mam łeb jak sklep...i mam nadzieje ze jeszcze chwila i tak właśnie będzie :)
Wiec wole sie przygotować i z badaniami i w ogóle zeby rachu ciachu i było "PO"
Dzieki Ajisza!
-
Skierowanie już posiadam :) takze chyba już mam co nalezy no te badania i szczepienie jeszcze ale do 9 stycznia mam czas by sie z tym uporać...
-
Olga,to na szczepienie musisz już pędzić. Dwie szczepionki są potrzebne przed zabiegiem. Już nie pamiętam dokładnie ale chyba z miesięcznym odstępem więc na normalny system już się nie załapiesz. Jest wersja przyspieszona. Dostajesz jedną szczepionkę i po tygodniu drugą,potem po miesiącu chyba kolejną ale musisz dopytać lekarza.
-
Tak tak, wiem ze 2 dawki musza być przed zabiegiem...dziś dzwoniłam zapisać sie do rodzinnego ale oczywiście miejsc juz brak i zapraszaja od poniedziałku...
Na 9 stycznia mam dopiero konsultacje...Ajisza mowiła ze zabieg musi być zaraz po miesiaczce wiec musiała bym miec albo zaraz po konsultacji zabieg albo dopiero na poczatku lutego...okres mam zawsze na samym poczatku miesiaca...
-
No to się wyrobisz ze szczepieniem :-)
-
Puk,puk. Jest tu ktoś? Jak tam u Was przed świętami? Ankaba-jak po wycinkach? Jagna,Jagodowa dzie jesteście? Magdalenka co u Ciebie? Dawno Cię tu nie było. Gdzie cała reszta?
-
hej hej. No właśnie jakoś forum ucichło ostatnio...
Ja dzis po pierwszej dawce WZW B, druga dawkę mam w wigilie, pozniej 7 stycznia i kolejna IV dawka za rok...Tak wiec wyrobię się przed konizacją :)
Jagna właśnie ciekawa jestem co u Ciebie? Miałaś wycinki wtedy co i ja? Jak wyniki?
-
termin ustanolny zabiegu na 7 stycznia metodą LEEP, mam nadzieję, tylko, że miesiączkę bedę mieć juz za sobą, teraz mialam 2 grudnia wiec na 7 stycznia powinnam być juz po.
Ja szczepienie na żółtaczke mialam dwie dawki w 2009 roku, u mnie nie wymagają, ale sama się doszczepiłam dawka przypominającą tak to nazywają, u mnie sporo wyników sie robi, dziś już pierwsze zaliczyłam dzięki Bogu, ustaliłam terminy u internisty i anestozj. na 3 stycznia, takze udało mi sie zdarzyć, a ludzi pełno Jezu straszne to ile osób choruje, ile trzeba się nastać, żeby coś załatwić
dziewczyny ja kolopskopie mialam w tamtym roku wtedy wyszly nieprawidłowe komórki i podejrzenie hsil, gr cyt. II, teraz gr cytologiczna III i od razu na konizację dostałam skierowanie to chyba dobrze?????
na co czekać przecież i tak za dlugo z tym czekałam, myslalam, ze mnie ominie, niestety ....