Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

12 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10924 odpowiedzi:
  • 10 lat temu
    Pewnie że dobrze ! A co to za metoda ten LEEP?
  • 10 lat temu
    Konizacja metoda leep-loop to konizacja przy użyciu pętli elektrochirurgicznej
  • 10 lat temu
    Marina,a wycinki miałaś pobierane czy tylko kolposkopię?
  • izka330 miałam rok temu pobierane, nie myślę na razie o tym, tzn staram się nie myśleć o tym wszystkim, dziewczyny z okazji zblizających się Swiąt dużo zdrówka, spełnienia marzeń i pozytywnych :* trzymajmy się dzielnie, musi być dobrze !!!

pozdrawiam
  • 10 lat temu
    Olga dzięki za odpowiedz. Dziewczyny z trójmiasta, jak zależy wam na czasie to w Gdyni przyjmuje dr Florczak w evi medzie i w przychodni dąbrowa dąbrówka i zabiegi w oddziale chirurgii jednego dnia on umawia z kilkudniowym/tygodniowym wyprzedzeniem, może się wam przyda. A swoją drogą była któraś z was leczona u niego?
  • 10 lat temu
    Witajcie dziewczyny w Nowym roku. Jak zdrówko???
  • 10 lat temu
    Na szczęście już prawie po tym maratonie świątecznym -jeszcze tylko ten weekend:))
  • 10 lat temu
    Emma,masz rację! Kto by pomyślał,że święta mogą być w nadmiarze:)? Ciekawe, komu nadmiar poodkładał się w bioderkach ;)?
    Pozdrawiam prawie poświątecznie!

• 10 lat temu
    Osiczka, dr.Florczak to sława.
    Konsultuje w wielu miejscach w Polsce, również u mnie na Podlasiu.
    Jeśli któraś ma okazję dostać się do ana doktora, to polecam.

• 10 lat temu
    Hej kobietki. Cisza tu ostatnio straszna...
    Ja jutro ruszam na konsultacje do dr którego poleciła mi ajisza, mam nadzieję że uda mi się załatwić cięcie u niego wcześniej...perspektywa czekania do połowy kwietnia mnie przeraża.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat