Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
Nie na wynik pierwszej cytoligi po konizacji....
-
czesc dziewczynki ..jestem już ...........................witaj Olga !!!
juz wczoraj w domku ...zabieg przelaciał expresowo ..po przyjeciu na oddział przebrałam sie i nawet siku nie zdazyłam zrobic a juz byłam na stole ..narkoza jako -tako ...przezyłam ...dwie godzinki na sali obserwacyjnej nie nalezał do przyejemnych no ale coz sie dziwic ..ból brzucha ogromnyyyyyyyyyyyyyy ...nie do opisania ...nic nie pomagało ..jeszcze do dzis biore ketonal ...no ale co dzien mniej ...wycieli 3 cm ...zostało 2 cm ...no i zaczyna sie mój ulubiony okres czyli czekanie ....
dziekuje wam dziewczynki ( iza i asiu za sms ) a wszystkim za słowa otuchy i trzymane kciuki ...pomogły wasze pozytywne mysli ...
iza jeszcze w szpitalu ..walczy z krwiakiem po operacji ..bierze antybiotyk ...w sumie nic nie wiadomo ....
olga jestes z gdańska ??? ja mieszkam w rumi ale operacje miałam w gdańsku w swissmedzie na fundusz ...polecam ...szybko , sprawnie i na temat ....
pozdrawiam was dziewczynki i poleguje sobie z pilotem w reku ....kawa w domu to jak nie powiem co bo nie moge :)
:)
-
Hej
Ajisza ciesze sie że jesteś już po...dzielna babka z Ciebie :)
A jeśli chodzi o mnie to tak z Gdańska jestem...czytałam właśnie że miałaś robione w swissmedzie na fundusz...
Też bym wolała...póki co chodze do Wojewódzkiego i jeśli nic nie załatwie to tam bede miała konizację...
Jak załatwiłaś zabieg w swissmedzie?
Dobrze zrozumiałam ze w poniedzialek miałaś konizacje i wczoraj juz wróciłaś do domu...?
Jesli tak to szybciutko bardzo :)
Pozdrawiam
-
olga ...
ja miałąm pobierane wycinki z szyjki i kanału i łyzeczkowanie za jednym razem ...w krótkotrwałej narkozie czyli bez intubacji ( tez taka bedziesz miała ) trwało to dokłanie 15 minut bo tyle mnie nie było ( tak mówiły dziewczyny z sali )
miałąm stracha , az sie poryczałam jak sie obudziłam ...
po zabiegu wszystko ok ..byłam jak nowo narodzona ..krwawienie niewielkie ale długie --ok 3 tygodnie i to normalne po łyzeczkowniu ..pozniej wyskrobiny z macicy badali i to tez było na wyniku ..ty to masz osobno ...ja miałąm jeden punk dotyczacy wycinków a drugi dotyczacy macicy ,,,
ogólnie po godzinie lezenia mogłam isc do domu ale musiałam polezec ( było miło , gadałysmy o chorobach -a jak !!!!) ...zjadłysmy zupke i wypisali nas do domku po ok 3 godzinkach ...
mozna tak to podsumawac ze zabieg ten to pikus ..konizacja była juz gorsza ....
na wynik czekałąm wieki 1 mc i 1 dzień ....
pozdrawiam cie ..bedzie dobrze ...
-
nie decyduj sie tam na zabieg ..okropne opinie ...jak juz bedziesz wiedziec co i jak ..daj znac , napisze ci jak masz to załatwic ...i do kogo pujsc ...
-
mi zabieg wyznaczono na 11 marca 2014 roku wiec zaczełam szukac jak opetana ....nie dałabym rady czekac tak długo
-
Na wynik po lyzeczkowaniu i wycinkach tyle czekałaś?
Mi lekarz powiedział ze po 2-3 tyg juz bedzie i tak tez sie umówiłam na wizyte...mam nadzieje ze do 17 grudnia ten wynik już bedzie, ale wiem ze w praktyce to różnie bywa :)
-
Byłabym wdzieczna jak byś mnie pokierowała...co prawda Wojewódzki jakoś zle mi sie nie kojarzy rodziłam tam a w zasadzie miałam robione ciecie i było w miare..ale wolałabym gdzies indziej zrobić ta konizacje.
-
tak ..tyle czekałam na wynik ..ale robiłam w wejherowie ...teraz mam czekac 3 tygodnie ...zobaczymy
jak juz bedziesz miała skierowanie na zabieg to daj znac ..napisze ci meila co i jak ...najwazniejsze to miec skierowanie na zabieg ...z tym ruszasz do innych placówek ...
pozdr ..i trzymaj sie cieplutko i nic sie nie bój ...tzn bój ale rozsadnie ..panika nie wskazana ...
-
Ok napewno sie do Ciebie odezwe z prośbą o pomoc :)
Jakoś się nie boje...raczej spokojnie podchodzę do tematu no ale na pewno przed samym zabiegiem stres mnie dopadnie.