Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
A mnie tam jednak jest trochę żal dziewczyny że się "zamykacie":(((
-
Witam dziewczyny!
Fajny pomysł z tym FB ale z drugiej strony też czuję trochę taki żal. To forum dawało możliwość wygadania się i podzielenia drogą przez którą się przechodzi podczas tej choroby. Wiem,że wiele osób,które otrzymuje złe wyniki, podobnie jak my zaczyna szukać w necie informacji na ten temat. No i część z nich trafia na nasze forum, gdzie dowiaduje się sporo rzeczy,których nie usłyszała od lekarza oraz pocieszenia, że to się leczy. Przecież my w ten sposób tu trafiłyśmy.Może nie odbierajmy innym tej możliwości.
Pozdrawiam Was kobietki!
-
Wydaje mi się,że pomimo powstania nowej grupy, dziewczyny nadal będą udzielały się na stronce (?)
-
NO pewnie tam mozemy luzniej poklikac a tu tez bedziemy ja za tydzien musze badanka porobic i jechac do pani onkolog na macanko jak dlugo utrzymywały sie wam leukocyty ponizej normy? bo moje jeszcze w lipcu były nisko.
-
eeeeeeeeeeee....dziewczyny ..no co wy ..nie uciekamy ..po prostu chciałysmy sie zobaczyć i tam mozna podac jakies nazwiska , dane itd ...ale tu zostajemy i tu rowniez przekazywac bedziemy na biezaco co i jak
u mnie juz lepiej ..biore juz tylko poł niebieskiej tableteczki ( ketonal ) ..poleguje sobie ale mnie juz nosi ..na spacer bym poszła ....
czekam na wynik ....
-
Witajcie dziewczyny jestem tu nowa ale czytam wasze forum codziennie :-) dużo jest nas.. wasze forum dodało mi troszke otuchy..U mnie zaczeło sie tak..Poszłam do Ginekologa na badanie i przy okazji zrobiłam cytologie dostałam wynik po 1,5 miesiaca i Hsil Cin 2 i zaczeło się szukanie po internecie co to za dziad siedzi we mnie.Mieszkam 9 lat w Irlandii mam 8 miesiecznego syna i świat mi sie zawalił ale trafilam na was i troszke lepiej sie poczułam..Dostałam skierowanie na kolposkopie bałam sie strasznie ale da sie przezyć pobrali wycinki do biopsji no i
trzeba czekac od 6-8 tyg.strasznie długo ehhhhh najgorsze to czekanie! Pozdrawiam was serdzecznie.
-
Cześć dziewczyny!
Witaj alicjap858! Przykro mi ,że i Ciebie to spotkało i ciesze się ,że się do nas przyłączyłaś.
Ja także w Irlandii od 8 lat. W jakiej części Irlandii jesteś i gdzie robiłaś badania-w Irlandii czy w Polsce? Odnośnie Twoich badań to na razie nie nakręcaj się-wiem ,że to niełatwe! Poczekaj na wyniki z wycinków, one są najbardziej miarodajne. Głowa do góry, będzie git!
Pozdrawiam Was serdecznie!
-
Cześć likaa dzieki za słowa otuchy :-) Jestem z Dublina a Ty???ja robiłam badania w EMC w Dublinie Polska klinika a Kolposkopie miałam robioną w Rotunda Hospital Pozdrawiam
-
CZESC ALICJA ///skróciłam nazwe :) witaj ...pytaj o wszystko ..my tez na poczatku drogi ..ale moze ciut krok do przodu ....wszystkie tu jestesmy wystraszone ale razniej nam razem ...
pozdrawiam ajisza
-
TADAAAM! Jestem :-)
Witajcie kochane. Ja to miałam przygodę,chyba książkę napiszę;-).
Jak już wiecie krwiak mi się zrobił taki 8*6cm i do tego anemia zaczęła się pogłebiac. Zrobił się stan zapalny,dostawałam dwa antybiotyki,leciało ze mnie i czekałam. We wtorek było juz 5,5*3,5 ale hemoglobina 5,2 mola. Pózniej hemoglobina zaczęła rosnąć,leciało coraz mniej. Dzisiaj juz tylko plamię,biorę kolejne dwa antybiotyki. Rano ordynator zadecydował,ze mnie wypuści no i jestem :-)