Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
mala mi ...to czekanie to obłed ...ale juz niedługo ...najwazniejsze zeby sie nie przedłuzyło ...tak było u mnie z wycinkami ....mysl zawsze pozytywnie ..te złe mysli wyrzuc ...ja sama tak próbuje ...czasem sie udaje ....z rególy ..prawde mówiac dziewczyny , lepiej pocieszac innych niz samemu odczuwać ...buuuuuuuu
-
Witam ponownie...szkoda że wszystkie nie mamy FB bo stworzyłabym zamknietą grupe, ale tak to Nie stworze bo nie chce aby te co nie mają były pokrzywdzone....
Doris co tam ogólnie u ciebie?? dużo grzybów masz?? w tym roku taki wysyp...ale za to ile kleszczy masakra....szwagier był kilka dni temu to miał aż 8 kleszczy...one niby powinny teraz już spać...ale taka pogoda się zrobiła że się biedne pogubiły:-)))
Mała mi, Bedzie napewno dobrze... ty miałaś cin II wiec teoretycznie nie masz co się martwić...a jeśli nawet by były jakieś komórki to już napewno ich nie ma bo są wycięte:-)) Wiem jak to jest i co czujesz....ale tak jak mi dziewczyny pisały Głowa do góry i musi być dobrze:-))) trzymam kciuki
Pozdrawiam każdą z osobna....dziewczyny....a może gdzieś przenieść się na jakieś prywatne forum.....ciekawe kiedy tutaj o takim pomyślą.....
ja kilka raz dziennie zaglądam do was:-)) to już nałóg :-))
-
Mala mi-bedzie dobrze.Ja tez mialam cinka 2 i mam nadzieje ze jest wsio wyciete:)
Asiu to u mnie tez nalog,wlasnie pisze z fona-czego niecierpe bo byki robie a le muuussze chociaz zobaczyc co u was.
z ta grupa zamknieta to swietny pomysl! ale bym sie cieszyla!! ale jak to zrobic???:( fajnie widziec swoje buzki chociaz na jakiejs słit foci:)
buziaki kobiety! Izka trzymaj sie tam!! udanego weekendu,bo pogoda u mnie piekna!:) pa:)
-
a co tutaj taki spokój:-))
-
-
No wlasnie...co tu tak cicho?:-)
IZKA !! trzym sie tam!!!:*:*:*
-
A! no i pozdrawiam Was wszystkie,milego dzionka:):)
-
Witam witam witam
Odebrałam wyniki , rozmawiałam z lekarzem i jest OK
Komórek nowotworowych brak , linia ciecia czysta potwierdzony średni CIN II , wyciete 20 mm szyjki , w kanale szyjki tez wszystko dobrze
Lekarz powiedział ze jest dobrze , życzy takich wyników każdej pacjentce
Co 3 miesiące przez rok cytologia , ale powiedział ze według niego będzie super
Jezus jak sie cieszę , jak mi ułożyło
Dzięki wam za wsparcie oczywiście nie opuszczę was będę zagladac , pisać , i dzielić sie radami
Teraz moge zając sie życiem , biorę sie za odchudzanie .........
-
Cześć dziewczyny!!
Mała MI super Gratuluje...oby tak dalej...
a czemu cytologia co 3 miesiące?? w sumie ja mam co 4:-) tą zwykła masz robić czy płynna??
Wiesz ja też się biore za odchudzanie...ty jakieś diety?? czy w jaki sposób??
POzdrawiam...
Ciekawe jak tam Izka....??
-
Hejka!
Asia28 niestety wszystkie moje grzybki zostały w lesie-nie udało mi się ani razu wypaść na grzybkowe zbiory:(. Może za rok...
To co,mówisz,że trzeba zebrać się w sobie ii lecieć zakładać konto na FB?
Może jeszcze trzeba dać szanse adminowi? Obiecywali możliwość tworzenia zamkniętych grup!
Zoe słit focie? Brzmi interesująco...:))) Ale ważniejsze byłoby,przynajmniej dla mnie,że można więcej i bardziej otwarcie pisać. U mnie też piękna jesień,ale podobno już się kończy:(.
A wiecie,że dokładnie rok temu spadł pierwszy śnieg?! Wiem na pewno,bo sprawdziłam zdjęcia bałwana. Październikowego bałwana!
Mała mi Gratuluję!!!
Cudownego całego tygodnia! Pozdrawiam!