Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

12 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10924 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    hejka dziewczynki ...izka w szpitalu , czeka na zabieg ..nie zrobia dzis ..bedzie dopiero w poniedziałek ..wiec czeka ....

ja zabieg 4 listopada ...4 przyjecie i 4 zabieg ...jestem juz po rozmowie z anestezjologiem ...znieczulenie ogólne ...ciac beda tyle ile sie da ....:)

ze szpitala zrezygnowałąm ..oczywiscie nie obeszło sie bez kometarza .pani w słuchawce ...:) ....robie w klinice ale z funduszu ..udało sie , wiec warunki fajne , kieszeń pełna ...

ale jestem jakas podłamana ..tak jakbym była na poczatku drogi ...albo to tylko hormony ....:(

• 11 lat temu
    Hej dziewczyny:-))
    ja też bym chciała was zobaczyć:-)) jakby wszystkie miałay Fb to można by było prywatną grupę założyć...
    Ajisza- jak to możliwe że w klinice na fundusz??
  • 11 lat temu
    swissmed ...to prywatny szpital w trójmiescie ...mamy trzy przychodnie i jeden szpital ...maja tam czesc zabiegów refundowanych ....
    prawde mówiac nie nastawiałam sie wogóle ze moze byc taka szansa ..(.koniec roku i jak tak z ulicy sobie poszłam) ..ale chyba miałam troche szczescia ...na rozmowie wciaz pytałam o cene ...a lekarz smiejac sie odpowiedział ze zrobimy to na fundusz ...tak sie zszokowałam ze nawet nie podziekowałam ...termin na za tydzień wiec szybko ...prywatnie u nich to ok 3 tys...
    wiec juz postanowione ........

ja mam fb ...:) mam nawet stronke ze zdjeciami bo jestem troszke fotografka ...jak ktos bedzie miał ochote pogladac przesle na meila ...miałąbym nawet pomysł na serie zdjec ...wiecie pewnie juz o co chodzi ..ale to byłoby trudne do zrealizowania ...choc nigdy nie wiodomo co mnie kopnie ...mam taka zwariowana dusze artystki ...

pozdrawiam cieplutko ....A
  • 11 lat temu
    ajisza to super ci się udało...:-)
  • 11 lat temu
    nooooooooooo...ciesze sie troszke ..ale i tak wolałabym tam nie isc ...tak sie teraz stresuje ze boje sie głupia morfologie zrobic ze wynik bedzie podejrzany ....psychoza wynikowa mnie ogarneła ...co choroba robi z człowieka ...histeryka ...!!!!!!!!!!!!!
    nawet sie rymuje :0

mam pytanie czy grupa krwi musi byc aktualna czy taka sprzed mc wystarczy ...nie dopytałam i teraz nie wiem czy robic czy nie , a musze miec ...( wkońcu grupa krwi sie nie zmienia ale babeczka cos mówiła w laboratorium ze to taki wynik na mc ...nie mam takiej karty jak teraz wydaja z grupa krwi tylko paierek z laboratorium )

musze kogos dopytac ...
  • 11 lat temu
    Hejka!
    Dołączam się do marzeń o bliższym poznaniu:)! Czekam cierpliwie,bo admin obiecał utworzenie prywatnego miejsca do spotkań. Ale coś im opieszale idzie... Fejsikiem nie dysponuję,więc podobnie jak Zoe nie istnieję;))). Ale nie powiem,żebym nie myślała o takiej grupie. Zoe błędy wybaczone,nie jest źle,można się uśmiechnąć:).

Ajisza nie histeryzuj! Zobacz,jaka jesteś dzielna! Kto w dzisiejszych realiach jest w stanie załatwić sobie operację w takim ekspresowym tempie? Będzie dobrze,głowa do góry!
    Jeśli chodzi o wynik grupy,to jeśli masz go oryginalny papierek z laboratorium,z wszystkimi pieczątkami,tj nagłówkowa,kto wykonał i sprawdził i jeśli po wykonaniu tego badania nie byłaś leczona krwią,to jak najbardziej muszą go honorować. Absolutnie nie jest to żaden wynik na miesiąc! Wiem o czym piszę,bo zajmuję się tym zawodowo:). Najważniejsze,żeby to był oryginalny papierek.

Lecę gotować obiad,bo zaraz zaczną złazić głodomory:)!

Miłego weekendu!
  • ja tez mam fb dołanczam do grona jak cos
  • 11 lat temu
    Doris naprawde mozna tu utworzyc prywatna grupe? jest taka możliwosc?-nooo jesli sie oczywiscie admin spręzy!
    Kurcze ja fb nie mam-wiec czekam strasznie ta te privy wątkowe!
    Ajisza wiem,ze sie boisz-rozumiem.Ale powiem Ci ze strach jest przed zabiegiem-bo jak juz tam Cie wezma w obroty to juz wsio jedno czlowiekowi.Zobaczysz-chwila moment a juz bedziesz po wszytkim:) Czyli Twoje zamilowania to fotografowanie? Fajnie....no i widzisz-nawet sobie Twoich zdjec zobaczyc nie moge buuuu..:(
    Wpadlam do domu i od razu buch-net i musze zerknac co u Was:) a w garach wiatr hula! :):)
    Ajisza masz wiesci od Izki???? pozdrow ja od Nas!
    Lece cos rzucic na ruszt.Buziaki,pa:)
  • 11 lat temu
    Jestem kochane dziewczyny jestem
    Nie odzywalam sie bo byłam pare dni w górach -odreagowac......
    Żyje całkiem niezle , czekam na wyniki podobno maja być w poniedziałek -tak strasznie sie boje ze nie wiem czy najpierw dzwonić czy są czy od razu jechać do szpitala ........
    Ja do poniedziałku oszaleje.....
    A co będzie jak nie wycięli mi wszystkiego ......?
    A co jak są komórki nowotworowe.......?
    Boże jak ja sie boje !
    Nie wiem jak zareaguje jak te wyniki bedą złe , pewnie sie rozrycze i nic nie będzie do mnie trafiać
    A nie za bardzo mam z kim jechać zeby mieć wsparcie .....maz -nie rozumie i nie wyczuwa całej sytuacji,córek nie poproszę , mamy nie chce martwić ......
    A może będzie dobrze ........nie wiem już......
  • 11 lat temu
    tak ...piszemy z iza smsiki ....lezy juz drugi dzień ..przebadana na wylot , po trzech wywiadach ...niestety zabieg dopiero w poniedziałek ...w piatek nie zrobili , na vekend do domu nie puszcza ...wariaci !!! wiec iza siedzi i czeka ..robi to co uwielbiamy wszystkie .....czekaaaaaaaaaaaaa ....zaraz jej napisze pozdrowienia od wszystkich ...

doris ..dziekuje wielce ..mam oryginalny papier , zrobiłam z mysle o zabiegu w zeszłym mc ... :)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat