Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

12 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10924 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    Izka!!!!!!! az ja sie zaczelam stresowac z Toba...Kobitko trzymaj sie! myslami bedziemy z Toba!:*:*:*bedzie dobrze!
    Ajisza-czyli wstepnie masz zabieg na 4 listopada...nooo to nie jest jeszcze tak zle:)
  • 11 lat temu
    Witam!
    I jak tu nie sądzić,że nasze babskie życie kręci się wokół hormonów? Albo czekamy na okres,albo modlimy się,żeby tym razem się spóźnił. Męczymy się i otoczenie zespołem napięcia przedmiesiączkowego. Potem przekwitamy i jesteśmy nie do zniesienia. A faceci płaczą,że muszą się golić codziennie!!! I gdzie tu sprawiedliwość?!:(((

Ajisza nie bój się narkozy. Wiem co piszę,bo parę w życiu ich miałam. Ani się obejrzysz a już będziesz w odmiennym stanie świadomości. Po wszystkim będziesz zaskoczona,że to już. Dasz radę!

Kasia79 no prawie Cię przegapiłam! Taka skromniutka kropeczka to za mało,za mało,za mało!!! Odezwij się na dłużej,pliiiiiis!

Pozdrawiam!
  • 11 lat temu

Użytkownik @doris42 napisał:
    Witam!I jak tu nie sądzić,że nasze babskie życie kręci się wokół hormonów? Albo czekamy na okres,albo modlimy się,żeby tym razem się spóźnił. Męczymy się i otoczenie zespołem napięcia przedmiesiączkowego. Potem przekwitamy i jesteśmy nie do zniesienia. A faceci płaczą,że muszą się golić codziennie!!! I gdzie tu sprawiedliwość?!:((( Ajisza nie bój się narkozy. Wiem co piszę,bo parę w życiu ich miałam. Ani się obejrzysz a już będziesz w odmiennym stanie świadomości. Po wszystkim będziesz zaskoczona,że to już. Dasz radę!Kasia79 no prawie Cię przegapiłam! Taka skromniutka kropeczka to za mało,za mało,za mało!!! Odezwij się na dłużej,pliiiiiis!Pozdrawiam!

Doris usmialam sie:):) ajc-masz racje,masz....znasz sprawe boś kobieta-jedna z Nas:) a faceci to wieczne zmindy:D
  • 11 lat temu
    doris ...my mamy wiecej obszarów do golenia ...:) hahahh..
    iza ..mam na imie asia ...to czekam na meila ...ja teoretycznie zapisana na 4 listopada , no chyba ze mnie cos jutro zaskoczy pozytywnie w prywatnej klinice to tam pójde ....jade na ta konsultacje bo tak miało byc od poczatku wiec moze warto choc zobaczyc ...

myslałąm dzis o tobie , ze musisz sie juz powolutku zbierac ....bede czekac na wiesci .....

pozdrawiam i licze na to ze obie poradzimy sobie z tym głupim stresem ...ale mnie zdominował jak pomysle ze tak niedawno był prawie mc do twojego zabiegu wiec mo tydzień zleci jak z bicza strzasoł ..29 juz mam badania ....ah ...

pozdrawiam ...
  • 11 lat temu
    No dziewczynki ja już spakowana,wygolona ;-),zwarta i gotowa. Drink na rozluznienie i nyny.Trzymajcie kciuki.
  • 11 lat temu
    Izka330 trzymam kciuki aby wszystko było oki....trzymaj się daj później znać...
    ajisza - super że ten zabieg możesz mieć 4 listopada, a ile u ciebie kosztuje konizacja prywatnie bo u mnie to było ponad 4 tysiące...
  • 11 lat temu
    Cześć dziewczyny...u mnie już zleciał tydzień od pobrania cytologi itp....5 listopada mam dzwonić do mojej ginekolog....tamtym razem też mówiła aby się nie martwić bo jest pewna że bedzie oki....tym razem że nie spodziewa się złego wyniku na 99,5...tak strasznie się boje...
  • 11 lat temu
    bedzie bardzo dobrze ...bo asiu 99, 5 to bardzooooooooooooo dużo .....nie bój nic ...to moje ulubione powiedzenie ostatnio i działa ...
  • 11 lat temu
    Czesc dziewczeta:)
    Zabiegane te dni..oj.Dzis to masakra jakas!
    Izka caly dzien myslami bylam z Toba1 powaznie! sciskam Cie!!
    Ajisza,Asia...-nie boj nic:) bedzie git-u jednej jak i u drugiej:) Asia daj zanac oczywiscie jak juz wynik dostaniesz..a Ajisza jak juz bedzie wiedziec na 100% kiedy zabieg to tez niech nam tu zda relacje..
    Doris co u Ciebie?
    Mala mi,Iikaa-tez sie nie odzywa?
    Ps-strrrrasznie chcialabym Was wszystkie zobaczyc..hmmm,ale nie mam fejsa ani nk,a jak to młódz mowi-,,nie masz fejsa-nie istniejesz,,:):):) Ta-zara!!;)
    Dobanoc:*
  • 11 lat temu
    Przepraszam z bledy-zmeczenie i pisze z fonu-szok byki jak malowane:)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat