Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

12 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10924 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    Ajisza kurcze-swietny artykul!!! czytalam go z zapartym tchem z rozdziawioną japą...Kurka mac-kobity,ja to wczesniej slyszalam ze sa takie przekręty,ale teraz jak mnie to dotyczy to calkiem inaczej czlowiek to odbiera!
    ps.ja nigdy nie szczepilam siebie ani swojego dziecka przeciw grypie.To dla mnie byla glupota! Ale moja siostra....ojjjj non stop! i to guzik pomagalo!
    Ajisza-juz? jednak zabieg 24-go? to czyli tuz,tuz....Powiem Ci ze dla mnie na przyspieszenie okresu to sex:D powaznie! Ja mialam zabieg robiony w drugiej fazie cyklu...niestety tak mi wypadlo.
    Asiu a no wlasnie...to wszystko takie skomplikowane.
    A jak pamietam to niedawno szczepila sie tu nasza kolezanka?
    Izka,Ajisza-to obie bedziecie miec zabieg w jednym dniu???? dziewczyny! spiknijcie sie telefonicznie-jakis smsik...to bedzie mile:):)
  • 11 lat temu
    no własnie zoe ..ilez to kontrowersji i ilez wiadomosci na temat tak biednej szyjki macicy ...nie wiadomo jak sobie to wszystko w głowie poukładac i co jest faktycznie prawdziwie i jak to bedzie w kazdym przypadku z osobna ...

a co do izy to wyjełąs mi to z ust tzn z klawiatury ...mój meil to lite-man@wp.pl ....izka330 jak masz ochote to skontaktujmy sie meilowo , podam numer telefonu , fajnie bedzie skrobnąc sms juz z oddziału przed cieciem ....
    oh ..kurcze dziewczyny , zaczynam sie bac ...i martwie sie ze ten okres nie przyjdzie ..mam miec najdalej w niedziele a 23 rano mam byc na odziale wiec mam raptem trzy dni ...ale jak nie bedzie to 24 jade prywatnie ...w kazdym razie juz cos rusza i rusza tez mały strach....
  • 11 lat temu
    Cześć dziewczyny.
    Ajisza,skontaktujemy się :-). Napiszę pózniej meila z numerem telefonu. ja mam być w szpitalu 24 więc moze będziesz miała wcześniej niż ja. Myśle,ze w dniu przyjęcia mi nie zrobią,tylko badania ale się okaże.

p.s. okresik dostałam :-)
  • 11 lat temu
    okresu brak dziewczyny ...czyli bedzie lipa , nijak nie zdaze w 4 dni dostac i zakończyć krwawienie ...:) no i jak tu nie mówic o pechu ...chyba zbyt bardzo chciałąm i tak sobie chciałąm ze nie mam :) oj smutasek ze mnie dziś ...
  • 11 lat temu
    Ajisza nosz cholewcia!!:( i co teraz? ech...nawet chcac zrobic to nie da rady zrobic zabiegu pod koniec okresu-chyba...Ajjj te nasze cykle-wszystko przez nie sie odwleka w nieskonczonosc! moze dzis cos pojdzie???
    Izka no widze ze u Ciebie okres jest:) a ja wlasnie na niego czekam...
    Zyzce milej niedzielki:)
  • 11 lat temu
    Witam dziewczyny te nowe i te starsze!
    Długo mnie tu nie było(znaczy czytałam ale nie pisałam). Widzę ,że trochę nowych dziewczyn przybyło. Szkoda ,że powodem,że tak się dzieje nie jest wygrana w totka, tylko jakieś cholerstwo co się przypałętało!
    Mam nowy nik, ponieważ miałam problem z logowaniem.Wcześniej lika teraz likaa.
    Osobiście będąc w Polsce porobiłam kilka badań i razem z wynikami z cytologii,którą robiłam tutaj poszłam do mojego lekarza. Stwierdził,że wszystko ok, tylko TSH niby w normie ale górna granica. Zapisał mi tabletki i od tego czasu cykle zrobiły się regularne i nie mam plamień między okresami. Jednak nasze starania o drugie dziecko jakoś nie przynoszą wyników. :(.
    Trzymam kciuki za dziewczyny , które są na początku drogi walki z tym diabelstwem. Będzie dobrze!
    Serdecznie Was pozdrawiam! Miłej niedzieli!
  • 11 lat temu
    nie ma nadal tego diabła ..jak ma byc to nie ma ....a jak gdzies jade to zawsze na droge wyskoczy ...szlag by trafił ...:( ...jutro dzwonie i rezygnuje ..moze ktos inny bedzie miał szansę ...no cóż ...a miało byc tak pieknie i szybko ...los za mnie zadecydował , w czwartek ide prywatnie sie umówic ...:(

a powiem wam ze jak kobietka zadzwoniła ze moze byc juz 24 to az nie wierzyłam ...szkoda mówi sie ..chyba sie zestresowałam ...:)i masz babo placek ..tzn nie ma baby i nie placka ...dobranocka ...
  • 11 lat temu
    Ajisza-raczej baba to jest,tylko placka nie ma:):) Jo kurcze-szkoda baaardzo! juz mialabys za soba a tak to znow nerwy,myslenie,nakrecanie sie...
    Izka jak samopoczucie?
    Iikaa widze,ze nastepna dziewczyna ktora stara sie o malego Bąbla?:) A ja juz odpuscilam...:( za dlugo to trwa,a po drugie uzmyslowilam sobie ze za bardzo sie boje ze znow mi sie cos tam porobi pod wplywem zmian hormonalnych..Ale 5 lat staran-to juz chyba wystarczy.Pokoik ktory stal pusty,pieknie umalowany-dla potencjalnego dziecka,niestety ale na dniach bedzie umeblowany...
    I mnie tez sie cos porobilo z okresem-wczoraj w dniu ktorym powinnam dostac pojawilo sie male brazowe plamienie a od tamtej pory nic...Szlag by to wziął.
  • 11 lat temu
    oj zoe ..baba siedzi i mysli ...i jest nieobecna ...okresu nadal brak ..hahahah...to juz niesamowite ...moze wogóle go nie bedzie ...pani dzis w słuchawce ze szpitala powiedziałą jak nie bedzie to przyjezdzac ...ale chyba powinnam zrezygnowac bo co bedzie jak w dniu zabiegu dostane ...oj mam ci ja metlik jak nigdy ...
  • 11 lat temu
    cześć dziewczyny
    Ajisza.....może zaczekaj jak nie przyjdzie okres..to jedz...
    sama nie wiem co bym zrobiła na twoim miejscu.....
    Zoe- a wiesz że ja po konizacji własnie na 2/3 dni przed okresem mam jakieś brązowe plamienia i potem przychodzi okres...
    czy wam się wydaje że po konizacji ten okres jakoś inaczej leci że tak powiem...??

izka330 jak samopoczucie??

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat