Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

12 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10924 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    Asia,ja mam chirurgiczną.Moj synek jest z pazdziernika 2008 i teoretycznie nie musi jeszcze iśc do szkoły bo niby z drugiej połowy ale wolę żeby poszedł z cała swoją grupą z przedszkola i mam nadzieje,że sie uda. ile ja się tych podpisów nazbierałam,teraz musi być nagroda :-)
  • 11 lat temu
    Izka330 - a ty masz się zglosić i w ten sam dzień masz zabieg? ja mialam na drugi dzień w sumie w szpitalu byłam 4 dni :-))
    Ja też zbierałam podpisy...ale wiesz powiem szczerze że wydaje mi się że szanse są małe aby to referendum było chociaż będe trzymać kciuki aby się udało...oni nie myślą o tych dzieciach...bo dzieci może i są zdolne ale te szkoły nieprzygotowane....Moja teraz w zerówce szkolnej...ale puściłam ją tylko dlatego że jeśli się nie uda to lepiej niech już się zapozna ze szkołą a jeśli się uda powtórzy zerówkę jeszcze raz...
  • 11 lat temu
    czesc dziewczyny
    mój synek jest 2006 ..poszedł do szkoły jako 6 ..niby dobrze ale i tez zle ...poczatek był dobry ale pod koniec 1 klasy opóznienia w pisaniu ...według mnie i nauczycielki zabrakło jakies poł roku ...z dziecmi młodsszymi do zerowki nie chciał isc ...szkoła niby była przygotowana ale jednak 6 latki odstaja od 7 latków ...ma mniej zadane , krótsze czytanki , teraz sobie radzi ale było kiepsko ...nie wiem czy to był bład do dzis ...machina sie toczy ...musze go pilnowac ....:)
    mam dwóch synów ..jeden juz spory chłop i to moje maleństwo po latach ...wiec jestem jedna kobieta w domu ....:) ah córcia by sie przydała ale to chyba juz niemozliwe ....

pozdrowionka ...

ps.izka330 ..pamietałam , pamietałąm ..tylko loginy sie mi mieszaja ...bede myslałą jak tam ci idzie ...badz dzielna ....zazdroszcze , ja sie bede umawiac a ty juz bedziesz w trakcie ...pisz mi pozniej jak było koniecznie ....wkońcu takie same ciny mamy ....:)

A
  • 11 lat temu
    Czesc kobietki.
    Widze,ze temat dzieci trwa:)...Ja Wam powiem-ale nie obrazcie sie na mnie-jestem przeciwna,aby takie maluchy szly juz do szkoly.Po co im zabierac dziecinstwo-ono i tak krotkie,ciagle zycie w pospiechu...-a szkola to juz obowiazek.No i raczej ten dzieciak nie bedzie tak przygotowany jak ten co pojdzie od lat 7-iu.
    Ale to tylko moje zdanie.
    Asiu myslami jestem dzis z Toba:*:*
    Izko do 24-go jeszcze troszke czasu...ale wiem,ze to czekanie jest najgorsze!
  • 11 lat temu
    Mala mi na drugi dzien po leep poszlas na usg piersi????? Ja nie bylam w stanie isc gdzies dalej-tylko kibelek,łózio....i tyle:)
    I kobietko-pisz tu co chcesz:) my byłysmy przeciez w takiej samej sytuacji...
  • 11 lat temu
    Asiu 600 zl? kurcze a z tyle??o matko-czyli mnie tez czeka taki wydatek? to za co to-za tą cytlogie plynną i za test hpv? ja pierdziu....
    jak bedziesz juz po,to napisz...:*
  • 11 lat temu
    cześć dziewczyny ja już siedze zestresowana:-))
    byłam u dentysty rano, a wieczorem badania....i pewnie 3 tygodnie czekania...a może 2 ...
    Zoe jeśli chodzi o dzieci uważam tak samo jak i ty :-))
    moja ginekolog chce zrobić płynną cytoogie(100), i hpv mRNA (400)i coś tam jeszcze, ale powiedziała że może uda się coś zrobić na nfz bo podpsali jakiś nowy kontrakt, ale że to nie jest pewne żebym była przygotowana wrazie co...

Spadam po córki/ miłego popołudnia!
  • 11 lat temu
    Cześć dziewczyny. Asia28-mam się zgłosić do szpitala 24 0 7;30 naczczo ale myśle,ze tego dnia zrobią mi tylko badania a zabieg na następny dzień.
    Zoe-my własnie walczymy o to by nasze dzieci miały dłuzsze dzieciństwo i poszły jako siedmiolatki do szkoły więc jesteśmy tego samego zdania ale zobaczymy co wyjdzie. jak będzie referendum to wszystko w naszych rękach :-)
    Laseczki,został mi jeszcze tydzien i będę o krok do przodu.
    W zeszłym tygodniu byłam u lekarza bo tak zalecił mi przyjsc by ewentualnie wyleczyc stan zapalny,grzybice albo inne dziadostwo jakby mi się przyplątało przed operacją bo z takimi zmianami nie chcą operować. Na szczęście wszystko jest ok i nic ni trzeba przeleczyc. Jak mnie zbadał to powiedział,że gdyby nie wynik z wycinków to w zyciu by nie powiedział,ze tam cin3 siedzi. Wszystko piękniutkie,nadzerka niewielka a tu takie świnstwo.
  • 11 lat temu
    Iza-aaaaaa...a no widzisz jak Cie zrozumialam?!:) no to musicie to wywalczyc kobiety! Ja jak sopie przypomnie mojego synka jak poszedl do zerowki to az serce sciska...biedny nie chcial mnie puscic:) a ja musialam koczowac w zerowce za kotarą do polowy pazdziernika-musialam,bo wygladal co 5 min czy mamunia jest:)
    Asiu!!!!!!!!!!!!!!!!! MYSLAMI JESTEM Z TOBA! kurcze drogie to badanie hpv....
  • 11 lat temu
    jestem...w gabinecie siedziałam dzisiaj ponad pół godziny, Pani doktor stwierdziła że jednak nie pobierze na hpv MRNA ponieważ chyba jednak za wcześnie jeszcze ( nic nie rozumiem bo mówiła miesiąc temu że to zrobi) pobrała cytologię płynną i na hpv dna.....
    po wyniki mam dzwonić 5 listopada może bedzie już miała bo to ona osobiście je jutro zawiezie...o ile gdzieś nie zgubi:-)) bo wsadziła sobie do torebki:-))
    byłam ostatnią pacjentką wiec mogłam sobie trochę pogadać.....pytałam o szczepionke, powiedziała że to niema sensu...niepotrzebnie wydana kasa...
    noto teraz pozostaje czekanie....a to hpv MRNa mam mieć za pół roku razem z następną cytologią jeśli dwie będą oki to później odstęp roczny

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat