Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
Hejka dziewczyny,
oj przydałoby się trochę deszczu, chociażby ze względu na ogródek.
Pogoda nad polskim morzem przez weekend dopisała, apetyt na ryby zaspokojony, tylko wracać się nie chciało.
W dzień gorąco, że pracować się nie chce, w nocy gorąco, że spać nie można...
Ale w końcu mamy lato i to niestety już z górki!!!
Pozdrawiam Was bardzo serdecznie i do następnej "."!!!
-
No i w końcu chłodniej i chce się żyć!! Dziewczyny jak sobie w naturalny sposób podnieść hemoglobinę?
-
"."
Siemanko!
Carla! 34 stopnie to wg Ciebie "chłodniej"?! Zlituj się,kobieto! To ile stopni miałaś jak było cieplej;)? Ja już wymiękam. Więdną mi kwiaty na tarasie i ja zaczynam cierpieć na jakiś rodzaj uwiądu;(. Ani rączką,ani nóżką... Nawet mruganie powoduje zlewne poty. Jak żyć,panie premierze...;)
A hemoglobinkę podniesiesz sobie jedząc warzywka bogate w żelazo:sałata,szpinak,sok z buraczków,suszone morele,brzoskwinie i śliwki. i oczywiście wątróbka drobiowa. Zdaje się ,ze soja też zawiera sporo żelaza. A bardzo niską masz tę hemoglobinę?
Pozdrawiam (gorąco chyba będzie nie na miejscu?) serdecznie,nadal życzę deszczu,ale nie tym co na wczasach:D! Buziole!
-
Cześć!!!
W nocy u mnie padało!!! I to dosyć solidnie. Ale co z tego, skoro teraz taki żar z nieba się leje, że zaczynam się zastanawiać czy ja czasami nie śniłam o tym deszczu:-)
Od tego upału mam lenia nie do pokonania. Roślinki wołają o pomoc, oprócz "zielska" które radzi sobie doskonale w każdych warunkach.
Jutro zabieram mojego psiaka do fryzjera żeby biedaczka pozbyła się nadmiaru włosów bo dodatkowe grzanie jest zbędne.
Życzę miłego dzionka!!!
-
Cześć dziewczyny. Asia28 masz jakąś wydzielinę po tej konizacji? Od kilku dni mam przezroczysto brązową, boję się że rak powrócił ....
-
"."
Cześć babeczki!
Co słychać w kolejny dzień gorącego lata? U mnie upał trzyma się dzielnie,czego nie można powiedzieć o mnie:(. O 24.30 było nadal 30 stopni! I jak tu spać?! Obiecali,że na weekend się ochłodzi,więc zaplanowałam sobie rosołek na obiad,bo już się za nim stęskniłam. Jak się prognoza nie sprawdzi,głupio będę wyglądała z całym garem rosołu;))).
Gosia,w temacie zielska masz absolutną rację! Wszystko usycha,a te cholerstwa mają się świetnie! Pozazdrościć im zdolności przystosowawczych! My już rzuciliśmy podlewanie trawnika. Ile by nie lać,i tak deszczu nie zastąpi! A Twoje szczęście na czterech łapach,zadowolone po wizycie w gabinecie piękności?
Miłego dnia,buziole!!! :-*
-
Hejka,
u mnie obecnie jest 22 stopni i słonko nie rozpieszcza za co wyjątkowo jestem mu wdzięczna, w nocy trochę popadało.
Doris - narobiłaś mi apetytu na rosołek. Będę musiała uśmiechnąć się da mamy, bo jak rosołek to taki od mamy. Mi tak nie wychodzi....
Mariska po zabiegach kosmetyczno-fryzjerskich - piękna i zadowolona.
Za to u mnie trochę gorzej z dobrym humorem, no ale cóż ... życie pokaże czy to się zmieni.
Życzę miłego weekendu i wymarzonej pogody!!!
-
"."
Gosia! Zapraszam na rosołek do mnie! Żeby tak było bliżej... Kto ośmielił się zepsuć Ci humor? Powiedz,pójdę i mu nawkładam! Nie daj się,uśmiechnij się szybciutko,bo od zgryzot cała się pomarszczysz i będziesz brzydka ;)!
Czytałaś pewnie,będąc młodym dziewczęciem,"Opium w rosole"? Tam rosołek pełnił bardzo ważną terapeutyczną rolę. A jeśli poda Ci go mamusia,z miłosną wkładką,zły nastrój minie jak nic! Czego z całego serca Ci życzę! Jakby co,pisz,coś wymyślimy:)!
Pozdrawiam!
Ciekawe,co dzieje się z resztą towarzystwa? Gdzie są,jak ich tu nie ma? :-*
-
Witajcie dziewczyny. Jestem tu nowa. Moja,,przygoda'' pt. grupa cytologiczna 3 zaczeła sie w kwietniu. Badanie kontrolne u ginekologa i po pierwszej cytologi wyszło 3a ascus,leczenie i kolejna cytologia,ktora juz była 3b. Potem kolposkopia i wycinki. Wczoraj odebrałam wynik i jest cin3 i jakies koilocytosis. we wtorek mam wizyte u ginekologa. termin operacji na 24 pazdziernika. Boje sie strasznie.
-
Hej głowa do góry. Masz już diagnoze to teraz z górki. Choć pewnie teraz najgorsze to czekanie.