Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

12 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10924 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    Cześć dziewczynki!!!
    Doris - pochwal się trochę wrażeniami z Bułgarii.
    Twoje życzenia nieco chłodniejszego dnia już się sprawdziły, w nocy deszcze i burze a w dzień temperatura około 23 stopni. W końcu mogłam się wyspać:-)
    Kasia79 oczekuję na dobre wieści...
    Pozdrowionka!!!
  • 11 lat temu
    "."
    Cześć i czołem!
    Gosia,z chęcią podzielę się wrażeniami,bo są jak najbardziej pozytywne! Słońce,cieplutka woda w basenie,ciekawa książka,pyszne jedzenie,święty spokój-to tygrysy lubią najbardziej!!!
    Nie mam porównania Bułgarii z "kiedyś",ale teraz nie mam zastrzeżeń. Hotel czyściutki,ludzie uczynni i życzliwi,turyści znajdą chyba wszystko co im przyjdzie do głowy. Może im,co najwyżej zabraknąć pieniędzy;). Ceny podobne jak u nas ( w mniejszych miejscowościach jest nieco taniej). Jest mnóstwo turystów z Rosji,Czech,Polski,ale prym wiodą młodzi Anglicy,którzy przyjeżdżają do BG się wyszaleć. I szaleją!
    Morze Czarne cieplutkie jak zupa! Niestety,nie kąpałam się ponieważ po 1.były w wodzie glony,których okrutnie się brzydzę,a po 2. tam są meduzy wielkości talerza od drugiego dania! Już sobie wyobraziłam,jak płynę szczęśliwa jak świnka w błocie,a tu mi hyc! na plecy taki potwór! Trauma do końca życia!
    Na pewno jeszcze kiedyś tam pojadę,tylko nie w środku lata,żeby pogoda pozwoliła troszkę pozwiedzać:). A za rok chciałabym pojechać do Chorwacji albo Grecji. Liczę na podpowiedzi od Was,co,gdzie i jak.Bo widzę,że Wy światowe dziewczyny :-*.

A teraz czekam,aż Kasia pochwali się wynikami kontroli:)!

Gosia,a tak w ogóle to ciesz się,że u Ciebie popadało. Tu,w środeczku,susza aż niemiło! Z drzew już zaczynają spadać żółte liście :(. A deszczu nie widać... Jak go znów spotkasz,podeślij do nas;)!
    Buziaki i ściski!!! :-*
  • 11 lat temu
    "."
    Jestem :-) Miałam problem z zalogowaniem się ale w końcu sie udało :D
    Jak zwykle wasze paluszki sa niezawodne :-*
    Po kontroli ok, jakiś niewielki stan zapalny ale "to normalne" w okresie menopauzy. Dolegliwości ze strony pęcherza to 'spadek' po brachyterapii i trzeba przywyknąć. Najważniejsze, że nie ma wznowy :D Jak nic nie będzie sie działo, to kolejna planowana wizyta w marcu 2014r.

Teraz pakuje torby i z moimi chłopakami wyruszamy w nocy nad morze-planujemy 10 dni byczenia się.
    Buziaczki :-*
  • 11 lat temu
    "."
    Doris pięknie to opisałaś.
    Co do wyboru kierunku w przyszłym roku to dokonałaś dobrej selekcji.
    Chorwacja - piękny kraj, taki sielski anielski, wszędzie się dogadasz, ceny porównywalne.
    Grecja - znam tylko Kretę i jestem zakochana po uszy. Niestety, jak to wyspa nieco droższa, ale te widoki, zabytki.... ach, bezcenne. Zwiedziliśmy dużo miejsc mało znanych, mało polecanych - a szkoda.
    Planujemy tam wyjazd ale jakoś zebrać się nie możemy.
    Jak już będziesz znała konkretne miejsce to mogę podpowiedzieć co warto zobaczyć:-)

Kasiu79 bardzo się cieszę z wyników, tak trzymać!!!
    Mam nadzieję, że teraz już się wylegujesz na kocysiu.

My wyjeżdżamy w piątek na weekend nad morze. Krótko, ale zawsze coś!

Buziaczki i pozdrowionka!!!
  • 11 lat temu
    "."
    Kasia79 - zuch dziewczyna! Gratulacje! Mogę jedynie pozazdrościć Ci kłopotów z pęcherzem; mnie się dostał dużo gorszy "spadek" skutków ubocznych:(. Do marca i przez następne dziesięciolecia,nic się nie będzie działo! Twój lekarz o tym nie wie?:) Wybycz się za wszystkie czasy,a po powrocie poprosimy o wrażenia!

Gosia75 do Grecji to bym chciała na Riwierę Olimpijską,le słyszałam,że to najdroższy region:(. A w której części Chorwacji byłaś? Podobno Dalmacja jest przepiękna!
    Ale,Wam dziewczyny,matka natura zrobiła prezent! Znów ma być gorąco,a co najważniejsze,nad morzem też! Nad naszym morzem;)! Nie będziecie miały problemu z łapaniem 10min słoneczka między chmurami a deszczem;D. Wypoczywajcie,bo jeszcze parę tygodni i powtórka z rozrywki:kurtki,kalosze,łopaty do śniegu,święta...:(((((
    Czekam na nadmorskie wrażenia!
    Ściski,buziole,pięknej pogody!!!!! :-*
  • 11 lat temu
    Dziewczyny jak sobie radzicie z tym cholernym upałem?
  • 11 lat temu
    Oj tam,zaraz "cholerny" :D! Dopóki słupek w termometrze nie minie 30 kresek,jakoś żyję. Ale coś wcale nie ciągnie mnie na zewnątrz :(. Może by zacząć celebrować upalik,bo całkiem niedługo zastanie tylko tęsknym wspomnienie lata?
    Pozdrawiam,miłej niedzieli!!!
  • 11 lat temu
    Oj już przekroczył i szlag mnie trafia:(((
  • 11 lat temu
    Cześć dziewczyny melduje się po urlopie:-)))
    Urlop super pogoda dopisała...i dopisuje cały czas ( mogła by już troszkę odpuścić)
    u mnie jakoś leci, zapisałam się już na wizytę we wrześniu kontrolną i zobaczymy czy będzie można pobrać pierwszą cytologie płynną po konizacji....

Doris zazdroszę takiego super urlopu:-)) my w tym roku w polsce, ale mam nadzieje że na drugi rok uda się gdzieś zagranice znowu:-))

POzdrawiam was wszystkie :-) lece z dziećmi nad wode...

Magdalenka jak u ciebie??
    Alizjana odezwij się ...,.
  • 11 lat temu
    Witaj Asia!
    Polska czy zagranica,pogoda w tym roku potraktowała wszystkich sprawiedliwie i dopisała,gdzie by się nie było! I dobrze by było,żeby takie zachowanie weszło pogodzie w nawyk,bo lubimy dawać się rozpieszczać:). Na urlopie zwłaszcza. Jeśli chodzi o pogodę nie na wczasach,chyba nie będę komentować. Deszczu!!!!! Ciesz się Asia,że masz w pobliżu wodę nad którą możesz się wybrać:(. Ja mam rzeczkę z zasyfiałymi krzakami dookoła,więc dziękuję za taki ekstremalny wypoczynek:(.
    Zdrowiem się nie zamartwiaj,przestaw się na tryb - wszystko jest w porządku!!!
    Pozdrawiam,życzę aby nam wszystkim lato dało na dzień,dwa od siebie odpocząć!!!:-*

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat