Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
ja zaczynam prace porządkowe w domku oczywiscie lekkie nie ma co przesadzac powoli robie przetwory na zime ogóreczki juz doskonałe na korniszonki asiu nie dzwigaj to nie wskazane musze pomyslec nad jakąs lekka pracą bo w domu mozna oszalec z nudów
-
Martast79- ja również dzisiaj zaczynam prace porządkowe:-))), myślisz że po konizacji miesiąc i to jeszcze ma znaczenie?? czy dzwigam więcej czy mniej?? taki mały zabieg a takie konsekwencje, co prawda gin mi mówiła że szwy jeszcze nie wchłonięte...??
( wczoraj to mnie tak bolało gdzieś na dole...sama nie wiem czy to jeszcze może aż tak dwać znać konizacja)
Ja też bym się wzieła za ogórki, ale czekam na przepis od koleżanki na takie co się ketchup daje i są poobierane ze skórki..:-) tylko coś doczekać się nie moge...
kurcze coś się przeziębiłam, kaszel mnie strasznie męczy...
-
napewno ma znaczenie cos wycieli szwy załozyli ja to juz napewno dzwigac nie moge bo zaraz to odczuwam ja mam przepis na takie co przyprawe cary sie dodaje to są takie po francusku.Cos nas mało na tym forum chyba wszystkie maja wakacjie
-
ja ostatnio to taka byłam przezieębiona ze moj pęcherz chciał wyskoczyc na spacer jak tu sobie z nim radzic?
-
dobre te ogórki z cary??
mogłabyś podać przepis??
Dziewczyny faktycznie mają urlop...
Doris gdzie się podziewasz....odezwij się...
Alizjana a ty ?? jak tam dzidziuś w brzuszku rośnie??
Gosia75 jak sprawy z adopcją??...
Magdalenka jak się czujesz??
pozdrawiam całą reszte...i zapraszam do pisania:-)) a nie tylko czytania
-
kochana pyszne te ogórki podaj @ lub gg to ci podam przepis
-
Cześć dziewczyny. Byłam u teściów pod Łodzią i dlatego się nie odzywałam. Co do tabletek anty to brałam przez 2 albo 3 lata jakieś 10 lat, myślisz asia28 że to mogło mieć wpływ? Tak sobie myślę że skoro 2 lata temu robiłam cytologię i była 2 grupa, a teraz już był rak to kurczę jakoś szybko to się rozwinęło. Z tego co widzę po wpisach innych dziewczyn to jak jest krwawienie to już niestety jest rak. Gdybym nie krwawiła to bym nie poszła do lekarza i pewnie to by się gorzej skończyło. Niby mówią że cytologia ratuje życie, ale człowiek i tak nie bardzo świadomy jest o co w tym wszystkim chodzi. Idę jutro do szpitala porozmawiać z lekarzem, a potem pierwszy dzień do pracy idę. Lekarz chciał mi dać miesiąc zwolnienia, ale ze względu na pracę poprosiłam żeby 2 tygodnie mi dał. Ogólnie już lepiej mi jest, dookoła wszyscy tacy mili i litościwi :) Mąż nawet moje auto umył :) Martast79 na pęcherz najlepsza jest Furalgina, od kilku miesięcy można ją kupić bez recepty pod nazwą UroFuralginum, Furalgina to jest antybiotyk na te bakterie od pęcherza, też czasem z nimi wojuję. Bierzesz po 2 tabletki 4 razy dziennie, jak bierzesz na noc to po wysiusianiu weź, bo tak to lek będzie działał w nocy. Do tego łykaj sobie wit C i Rutinoscorbin żeby się zakwasić. Mnie zawsze pomaga jak na noc wezmę dużo witaminy C no i Furalginę, rano się budzę i jest już dużo lepiej :)
-
Magdalenka a co ci wczoraj lekarz powiedział?? miałaś być u niego....?
-
Cześć. Dziś byłam pierwszy dzień w pracy, a po pracy poszłam spać i dobudzić się nie mogłam, człowiek przyzwyczaił się do lenistwa. Rano byłam w szpitalu, rozmawiałam z ordynatorem, powiedział że był to rak ale nie zaawansowany i że został w porę wykryty, że usunięto go w całości i nic już mi nie będą robić, cytologia przez chyba 3 lata co 3 miesiące. Pytałam go czy nie lepiej gdybym odpłatnie robiła cytologię płynną, a on na to że szkoda moich pieniędzy ponieważ cytologia płynna nie jest tak rewelacyjna jak mówią i że ta normalna wystarczy. Nie wiem, może co pół roku będę sobie robiła tą płynną tak dla siebie. Cieszę się że tak wyszło, ale też martwię się co będzie dalej. Żadne wcześniejsze badania nie wykazywały raka, więc wychodzi na to że nawet wycinki są przesiewowe. Teraz to pewnie gdyby nawet cin1 wyszło to pewnie idę pod nóż. Pytałam lekarza kiedy mogę zajść w ciążę, to powiedział że za pół roku, oczywiście jeśli wszystko będzie ok. Asia28 a wiesz może kiedy możemy robić testy na hpv i szczepionkę? Może na test hpv trzeba czekać jak się zagoi?
-
Magdalenka,szczepionka jest przeznaczona dla młodych dziewczynek,przed rozpoczęciem życia seksualnego...