Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

12 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10924 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    Martast79 - to super:-) myślałam że nie masz dzieci ale jak masz dwoje to najważniejsze co może być na świecie...duże już te twoje dzieciaczki:-)))
    a powiedz tak na spokojnie przyjeły wiadomość o twojej chorobie?? czy było bardzo ciężko??
    Szkoda szkoda że nikt nie pisze...:-) ja urlop zaczynam na koniec lipca....
    dobra idę się szykować do pracy
    Miłego Dnia
  • 11 lat temu
    Pisze,pisze, i czytają wszystkie na pewno :) w UK niespodziewanie zrobiło się lato,do końca tygodnia rok szkolny a potem jedziemy na wakacje...do Polski :)) aż mi szkoda,powylegiwałabym się na słoneczku,niestety w tym roku odpada,zaraz po leczeniu nie jest to wskazane :(
  • Czytam że przy cin2 nie trzeba wycinać całej szyjki, można ją leczyć także laserem lub innymi metodami-oczywiście prywatnie. Czekam na ten wynik po konizacji i tak myślę że może gdyby nie było czystych linii cięcia to może do jakiejś prywatnej kliniki warto się udać? Może znacie jakąś dobrą prywatną klinikę w Polsce która leczy dysplazję? Martast79, a Ty chodziłaś do jakiejś prywatnej kliniki w Łodzi? Jeśli tak do której?
  • gdy dowiedziałam sie o chorobie było strasznie szok płacz i walka czy sie uda dzieci strasznie płakały teraz jest juz ok troszke czasu mineło wierze ze jest juz dobrze madziu ja chodze prywatnie do dr ZIELINSKIEJ pracuje tez w koperniku super babka matka polka tez robi dobrze wszystkie zabiegi ja korzystam ze słoneczka ale tez troche sie boje czy aby nie za szybko kurcze w tamtym roku nie mogłam a teraz takie ono piękne
  • 11 lat temu
    Cześć
    nika36 do kiedy w UK jest szkoła?? na długo do POlski na wakacje?? w jakie rejony??

Magdalenka32 ja też czytam że cin2 można nawet próbować leczyć zachowawczo, no i też są różne inne sposoby ciekawe jak to jest w rzeczywistości...

dzisiaj piękny dzień zleciał szybko jutro, znowu praca:-) później na plaże z dziećmi i tak do piątku...może na weekendzie jakiś wypad gdzieś wymyśle....

pozdrawiam
  • Witajcie dziewczynki wczoraj odebrałam wyniki są ok jeszcze tylko konsultacja z lekarzeem jeju jak sie ciesze.Jeszcze troszke odpoczynku i pora wracac do pracy.Co u was gdzie sie podziewacie
  • 11 lat temu
    Asia, szkoła jest do piątku,ale być może w innych rejonach termin nieco się różni.jedziemy do rodzinnego Szczecina :)
    Martast, cieszymy się razem z Tobą :) grunt to dobre wyniki :)
  • 11 lat temu
    martast79, to super że wyniki są dobre....oby tak dalej...

nika36- ja własnie za tydzień jadę na miesiąc do szczecina do rodziców...chce z dziećmi zahaczyć o te regaty :-))

Ja dzisiaj ide z wynikami do mojej ginekolog, wróciła z urlopu, jestem ciekawa co mi powie brzuch to mnie już boli od kilku dni...

Doris, Alizjana, Magdalenka i cała reszta gdzie się podziewacie??
    Pozdrawiam....
  • Hej :) Nie zaglądam tu za często bo staram się nie myśleć o dysplazji i zajęłam się wybieraniem mebli na balkon. Dziś będę dzwoniła do szpitala bo może już wynik będzie, chociaż teoretycznie powinien być za 4 dni. Od poniedziałku wracam do pracy :(
    Martast79 gratuluję dobrego wyniku :)
  • 11 lat temu
    Cześć dziewczyny "JESTEM ZDROWA" ależ się ciesze!!!
    u mojej ginekolog siedziałam z 40 minut wszystko mi wytłumaczyła, jestem naprawdę z niej bardzo zadowolona jako lekarza....

teraz czeka mnie kontrol cytologią płynną za 3 miesiące i badanie na HPV ukryte, ponieważ u mnie nigdzie nie wyszło aby dysplazja była przez HPV wiec trzeba poszukać czy nie jest ukryte i to jest jakieś specjalne badanie...
    powiedziała mi że zostawiła mi 1cm szyjki więc jak bym chciała mieć jeszcze dziecko to mogę...no i nie moge brać tabletek anty już nigdy....jedynie wkłada wchodzi w grę ale to i tak dopiero po 2 dobrych cytologiach

Dziewczyny dziękuje wam za te 4 miesiące wsparcia!!

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat