Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
dziweczynki ja oddaje sie błogemu lenistwu na działeczce taka pogoda to az sama radosc az na chwilke zapomniałam o tym ze cos mi jest ja jestem po przeswietleniu płuc i morfologi za pare dni jade na usg a potem usg piersi za pare dni bede wiedziała jakie wyniki ,Powiem wam ze ja szyjki i całej reszty nie mam a gdyby dalo sie cofnoc czas to z pewnoscią było by inaczej wiecie bez szyjki tez nie za dobrze ja mam ją uciętą i kawałek jeszce pochwy wiadomo co to znaczy
-
Martast79, a powiedz bardzo to wpływa na życie seksualne??
wiadomo ty masz wszystko usunięte, wiec nawet nie mogę sobie wyobrazić jak to jest...
ale jeśli chodzi o mnie to mi ginekolog mówiła że niby nie powinno być różnicy tyle że nie będzie tzw " blokady"
Tylko my kobiety mamy tyle problemów faceci zero...jak to jest...
Ja też jutro na działkę jadę się trochę poopalać:-)
jak będą wyniki daj znać...trzymam kciuki aby były dobre
-
Oj kochana wpływa bardzo na początku to wogóle nie ma sie ochoty bo nie ma sie hormonów gin tak mówią własnie ze to blokada ale ja inaczej uwazam po usunieciu wiadomo wszystko jest skrócone powiem ci ze jak lezałam w szpitalu i jedna babka zapytała co mi usuna to ona tak oj to juz jak nie kobieta wiesz jak mi było przykro a czy to moja wina ze tak sie stało.podczas stosunku tez jest lekki dyskomfort nie ma hormonow wiec naczynka pochwy pękaja sztuczne hormony to nie to są globulki z dawka horm .Asiu tylko ostrroznie ze słoneczkiem ja musze uwazac ale mam ochote dac nura do basenu troche na słoneczko troche do cienu i dzionek leci jestem ciekawa jak inne dziewczynki maja z zyciem seksualnym
-
Lepiej tak żyć....niż aby człowieka nie było na tym świecie...
ja to w sumie jeszcze nie myślę o tych sprawach...mąż za granicą wraca za 3 tygodnie...ale chyba będę się bała:-) jak przy pierwszym razie :-)))
BOŻE jak mnie męczy ten mój wynik " te nieszczęsne "2 strzępki" CIN2 w kanale nie dają mi normalnie funkcjonować"!! miesiąc temu kanał czysty....ahh męczy mnie to strasznie...
ale kurde tam pisze ;
kanał ;Fragmenty endometrium i endocervix ze spokojnie zahcowującym się nabłonkiem cewek gruczołowych a kanał własnie jest cały pokryty tym nabłonkiem gruczołowym...
to kurde skond 2 drobne strzepki nabłonka wielowarstwowego płaskiego
Zwariować można......sama się nakręcam....
ale chyba jakby nie byli pewni to robili by coś dalej??
-
nie nakrecaj sie napewno wszystko zrobili dobrze ja tez bez męza chwilowo więc spokój ale tobie szyje zostawili tak?
-
no miałam konizacje, wycieli kawałek nie całą....amputacje jak robią to muszą przez brzuch...
-
Hej jest tu ktoś??
u mnie dziś piękna pogoda, nad morzem kupe ludzi....trochę się poopalałam a teraz muszę wymyślić coś na obiad dla dzieci na jutro i do pracy rano:-))
Postanowiłam odwołać jutrzejszą wizytę u tego drugiego ginekologa, i na razie zaczekam na wizytę u mojej lekarki to już w czwartek więc blisko a później jak coś zaliczę jeszcze innego jeśli nie będę pewna jej...
-
ja w pełni korzystam ze słoneczka działeczki dzieciaczki w basenie az chce sie zyc a w środe kolejne badania musze byc zrelaksowana
-
Coś nas tu mało....chyba dziewczyny ze słońca korzystają i nie mają czasu się odezwać:-)))
Magdalenka jak się czujesz??
martast79 dzieciaczki w basenie?? masz jakieś dzieci??
ostatnio na forum to tylko Ja i TY:-))
-
TAK ja na szczęscie szybko sie postarałam moje skarby juz duze jedno ma 16 a drugie 14.Staralismy sie o trzecie ale nic nie wychodziło za to zupełnie inaczej wyszło ,na forum nikogo bo lato kazdy chyba ma wakacjie szkoda ze nie piszą i nie wymieniają sie info