Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

12 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10924 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    "."
    asia28 no,spisałaś się! Też na Twoim miejscu próbowałabym jutro atakować:-). Mój wynik był po łacinie,odczytałam częściowo,wpisując frazy do komputera ;-).
    Pozdrawiam!
  • 11 lat temu
    Doris i własnie tego chciałabym uniknąć szukania rozszyfrowania wyniku po internecie...wolałabym odrazu do lekarza....
    idę się wziąść za prasowanie aby nie myśleć....
    miłego wieczoru
  • 11 lat temu
    Hej dziewczyny!
    Asia mam już jedno dziecko, które ciągle dopytuje się o brata. Ale jeśli Szef -ten z góry przydzielił nam tylko jednego potomka to cóż.... z nim targować się nie da.
    Pozdrawiam
  • 11 lat temu
    Lika,lec sie skontrolowac.mnie lekarka w szpitalu niedawno instruowala,jakiekolwiek krwawienie po wspolzyciu nie ma prawa bytu i nalezy zglosic to pilnie lekarzowi.nie czekaj,dzialaj ;) ja mialam naprawde tak minimalne i od czasu do czasu,zignorowalam i klops.
  • 11 lat temu
    Nika36 a jak ty się czujesz??
  • 11 lat temu
    Po zeszlym tygodniu ze straszliwym zmeczeniem i mdlosciami,od soboty-genialnie!i aby tak sie utrzymalo :)
  • 11 lat temu
    "."
    Hop hop! Babeczki! Nie tylko czytamy! Piszemy,piszemy! Bo nam forum zapadnie na nieuleczalną chorobę zwaną "niebyt"!
    Asia28 co z wynikiem???
    Nika36 życzę Ci nadal dobrego samopoczucia i hartu ducha! Ile jeszcze do końca do końca naświetlań? Wiesz już kiedy brachyterapia?
    Lika,Nika36 ma rację. Nie zwlekaj,goń do lekarza. Może to nic,ale lepiej niech potwierdzi specjalista.
    Gorąco pozdrawiam!
  • 11 lat temu
    "."
    Pozdrawiam Was gorąco,
    Wskoczyłam postawić swoją kropeczkę i pędzę pakować się na weekend w góry :-)
  • 11 lat temu
    "."
    Kasia79 chyba wskoczyłaś zostawić apetyt na wspaniałe spędzenie weekendu :-D! Baw się dobrze,wracaj cała,zdrowa i wypoczęta! Czekamy na relację z gór!
    Pozdrawiam!
  • 11 lat temu
    Witam wszystkich forumowiczów!Jestem już po pełnym leczeniu radio, chemia i brachyterapia.Większość dolegliwości związanych z terapią minęły. Jeżeli ktoś chce poradzić się, zapytać chętnie służę pomocą. Buziaczki dla wszystkich babeczek

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat