Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

12 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10924 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    "."
    asia28 absolutnie nie uważam,że nadmiernie jęczysz;-)! Tylko mi Ciebie szkoda,bo bardzo się męczysz:-(. Rozumiem Cię,chociaż ja,wręcz przeciwnie,chciała żeby wynik przyszedł jak najpóźniej. Bo wykombinowałam sobie,że dopóki nie mam go w ręku mam 50% szans na to,że jest dobry. Przeczucie....?

gosia75 a może Ty powinnaś wygrzać swoje młode,śliczne ciałko w zawsze niezawodnym południowym słoneczku? Żeby się wyprażyły wszystkie cholerstwa co Cię obsiadły? Ano,zaglądam tu często. Lubię Was... Ubolewam,że nie możemy się spotykać od czasu do czasu na kawusi:-(((.

Kasia29 zaintrygowałaś..... czekam na rozwinięcie tematu..... :-)

Pozdrawiam,słoneczka życzę!!!
  • 11 lat temu
    Doris..
    ja miałam dziś nie dzwonić aby spytać o wynik, ale stwierdziłam że może spróbuje...ale jak wykręciłam numer to w duszy sobie myślałam ( niech nikt nie odbierze:-) było za dziesięć 14-ta a tam do 14-stej no i nikt nie odebrał), wcale nie spieszy mi się do wyniku bo się boje.....ale momentami myślę że może lepiej szybciej mieć to za sobą...i znać go...
    Ja miala w cytologi tylko i wyłącznie ( albo aż) te nieprawidłowe komórki gruczołowe nic wiecej...- więc nie wiadomo co z tego wyjdzie...oby nic takiego...

MAm do was pytanie po łyżeczkowaniu normalnie powinnam dostać okres?? czy może się spóźnic??
  • 11 lat temu
    Cześć dziewczyny!

Widzę,że znowu rozruszało się nasze forum:)
    Aśka wiem przez co przechodzisz -zarówno z czekaniem na wyniki jak i z nieobecnością męża. Przez 6 lat mąż był zawsze daleko. Wszystko było na mojej głowie...budowa domu, synek no i te samotne wieczory, nawet przytulić nie było się do kogo. Najgorsze były dla mnie jakieś imprezy rodzinne czy u znajomych. Wszędzie zawsze sama z dzieckiem. No ale co zrobić skoro w naszym pięknym kraju jest tak , a nie inaczej. Jeśli chodzi o wyniki to trzymam kciuki!!!
    Kasia 79 przyłączam się do prośby doris- jak zaczęłaś to teraz rozwiń temat. Czekamy....
    A jeśli chodzi o mnie to postanowiłam zapisać się tu na cytologię bo czuję ,że dzieje się ze mną cos niedobrego:( a do wyjazdu do Polski zostało jeszcze 2 miesiące.( nie wytrzymałabym tak długo w niewiedzy). Kurcze jak super by było spotkać się i wygadać. Dobrze ,że chociaż jest to forum...
    Pozdrawiam Was serdecznie!
  • 11 lat temu
    Lika a co się dzieje??
    trzymam kciuki aby było dobrze
  • 11 lat temu
    W zeszłym roku w sierpniu miałam robioną konizację. No i od tego czasu nic nie jest tak jak być powinno. Mam Plamienia miedzy miesiączkami, moje miesiączki nie są regularne. Czasami po stosunku mam plamienia. Dodam ,że przed konizacją wszystko było jak w zegarku. Myślałam ,że po zabiegu będzie super , a przynajmniej nie gorzej, a jest ,,do bani''
    Ach życie !
  • 11 lat temu
    Lika a byłaś u ginekologa i mówiłaś o swoich problemach??
    Jeju ja znowu łapie doła...strach jest silniejszy....
  • 11 lat temu
    Asia byłam w grudniu na kontrolnej wizycie i wszystko było ok. Cytologia też ok. Wychodząc z gabinetu lekarz życzył mi szybkiego zajścia w ciążę. Ale jak to zrobić. A Ty kobieto nie nakręcaj się. Wieczorem i w nocy zawsze wszystko straszniej wygląda.
    Spokojnej nocy Wam życzę .
  • 11 lat temu
    Lika...a staracie się o maluszka?? masz już jedno dziecko chyba nie??
    Ja nie chce się nakręcać ale to jest silniejsze ode mnie, boje się wogóle myśleć co to będzie..
  • 11 lat temu
    "."
    asia28 dzwoń o wynik!!!!!

Cieplutkie pozdrowienia!
  • 11 lat temu

Użytkownik @doris42 napisał:
    "."asia28 dzwoń o wynik!!!!!

Doris dzwoniłam ale niema jeszcze babka kazała za dwa dni zadzwonić, ale ja sprobuje jeszcze jutro, bo może się uda odrazu wbić prywatnie do mojej gin na czwartek...

Powiedzicie mi czy ten wynik bedzie po łacinie?? czy normalnie napisane ?? sama odczytam co tam jest czy dopiero lekarz??

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat