Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

12 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10924 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    "."
    Lika,sto lat w dobrym zdrowiu! Spełnienia wszystkich marzeń,tych najbardziej szalonych też! No i oczywiście rozwoju talentu cukierniczego :-D! Z wielką ochotą stawimy się licznie na degustację ;-)!

Kasia79 jak dobrze wiedzieć,że nie tylko ja nie jestem easy rider! Mnie zdarzają się dziwne samochodowe usterki. A to się w mróz coś wytrąciło w ropie,oczywiście telefon po męża. I głupio się czułam,jak wsiadł do samochodu i zapalił. Na szczęście zaraz znów mu zgasł :-D! Częściowo uratowałam honor. Innym razem zostawiłam samochód pod pracą bo w ogóle mi nie zapalił. Jak się okazało później,zepsuł się akumulator! W życiu o czymś takim nie słyszałam! A że był nowy,to go reklamowaliśmy. I co najdziwniejsze,reklamację uznali! Dostaliśmy nówkę sztukę! Pojechałam do sklepu,wracam,coś puka. Okazało się,że mam wiegachną śrubę wbitą w oponę. I na koniec-stoję na czerwonym świetle i widzę w lusterku,że za mną facet mnie nie widzi! I na pewno nie zdąży się zatrzymać! Próbował,nie dał rady,wjechał mi w zadek.Udało mu się dość delikatnie:-).
    Na szczęście mam poczucie humoru, na swój temat też :-D! Nie każdy urodził się kierowcą,ale nie wolno się poddawać;-)!
    Pozdrawiam gorąco i ściskam mocno jeszcze raz w to przytulane święto!
    Dobrej nocki! :-*

• Lika wszystkiego naj naj naj:):):) Przytulam Wszystkich:)
  • 11 lat temu
    Dziewczyny dziękuję za życzenia! ;-) Jak dobrze ,że dzisiaj piątek.

• 11 lat temu
    "."
    Witam! A znacie już najlepszą wiadomość dzisiejszego dnia? Świstak Phil wyjrzał z norki i nie zobaczył swojego cienia! Według świstakowych specjalistów,oznacza to,że wiosna tuż tuż! Huraaaaaa!!! Niech żyje Phil!
    A póki co,ktoś potrafi wyłączyć deszcz? Jeszcze chwila i wpadnę w mokrą depresję.....
    Pozdrowionka z zadeszczonego Mazowsza! :-*
  • 11 lat temu
    "."
    Jestem, dotarłam imieninowe szaleństwo mojego synka zakończone ;-)
    Huraaaaaaaaaaaaa!!!!!!! że niedługo wiosna, ciepełko, zrzucimy grubaśne ubrania :D i będziemy się wdzięczyć do słonka :D
    Papatki :-*
  • 11 lat temu
    Kochane dziewczyny!
    Zaliczyłam dziś kolejną kontrolę i jest dobrze. Nie pamiętam drogi powrotnej do domu, chyba dostałam skrzydeł.
    Nawet znienawidzona zima mi dziś nie przeszkadza.
    Pozdrawiam i wysyłam buziaczki!
  • 11 lat temu
    "."
    Chyba Phil zrobił nas w babmbuko! U mnie śnieg napiernicza jak szalony! Jeszcze chwila i zrobi się biało! Buuuu..... już nie chcę...........

Kasia73 a co Ty tak cichcem,podstępnie pojechałaś na kontrolę? Nawet się słowem nie zająknęłaś,że się wybierasz. Nieładnie,oj nieładnie... Przed naszym fochem uratował Cię dobry jej wynik ;-). Wielkie gratulacje!!!!!!! Lataj sobie ile chcesz,a jak już przyziemisz to otwórz szampana na okoliczność!
    Dobrej nocki,letnich snów! Pozdrawiam :-*
  • 11 lat temu
    Hahahahaha.......Weszłam, żeby złożyć skargę na Phila, a tu widzę Doris mnie ubiegła. U mnie również sypie :-/

Kasieńko, Cieszę się Twoim szczęściem. Gratuluje!!i oby każda już kontrola tak Cię uskrzydlała.
    Tego życzę każdej z Nas.
    Dobranoc :-*
  • 11 lat temu
    Nie ma chyba nic lepszego niz dobry wynik kontroli. Najgorsze te motyle w sercu przed każdym badaniem...
  • 11 lat temu
    dziewczyny, mam pytanie ile czekałyście na zabieg konizacji po wycinkach?? Ja odebrałam w połowie stycznia wycinki, mam cin2, cin 3 na tarczy i w kanale a moja gin wyznaczyła mi zabieg na 17 marca.....bo wcześniej ma wyjazdy. Czuję się jakbym miała siedzieć na bombie przez jeszcze ponad miesiąc. A teraz mi się akurat kończy okres, miałam czekać na telefon po tym okresie a okazało się że mam czekać bo jest bardzo dużo pacjentek. Czy któraś z was zna lekarza który potrafi to załatwić na cito? Chodzi o Lublin

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat