Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

12 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10924 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    "."
    Witajcie.
    Pif paf......a to mnie teraz Kruszynko zastrzeliłaś tym pytaniem o szwy. Pierwszy raz słyszę o tym.
  • 11 lat temu
    To ja teraz też jestem zastrzelona :) Myślałam że każda tak miała.
    A jak się czułyście po tych wycinkach?
  • 11 lat temu
    Cześć wszystkim dziewczynkom!
    Kruszyna czasami tak się robi, szczególnie kiedy wycinki są pobierane w obrębie pochwy, rzadziej w obrębie szyjki.

U mnie na razie spokojnie, tylko zima szaleje.
    Doris spotkanie w realu - bardzo dobry pomysł. Jestem za.
    Pozdrawiam!
  • 11 lat temu
    Witajcie :-) kobietki.

Doris, podobnie jak Kasia73 ja również jestem jak najbardziej ZA spotkaniem w realu ;-D
    A tak w ogóle to gdzie zniknęłaś???

U mnie dziś plucha na całego.
    Samopoczucie ok.

Pozdrawiam.

• 11 lat temu
    "."
    Hejka babeczki!
    Jestem,jestem... Z pełnym zaangażowaniem oddawałam się pracy zawodowej. Muszę zarobić na chleb,na resztę zarabia mój mąż:-D.

Cieszę się,że moja propozycja spotkała się z Waszym entuzjazmem! Tylko nie wiem,czy się uda... Zdaje się,że logistycznie może być nie łatwo... Ale co tam! Mówią,że dla chcącego nic trudnego! Może jak buchnie wiosna,wymyślimy coś konstruktywnego:-).

Ja już chyba tęsknię za "szuflowaniem" śniegu... Breja która zawitała wraz z plusem na termometrze jest koszmarna. I do tego ból głowy nie daje mi żyć od wczoraj:-(.

Spadam poprawić sobie humor książeczką :-)!
    Słodkich snów! :-* :-* :-*
  • 11 lat temu
    "."
    Protestuję! Nie zostałam przygotowana do tego co dzieje się za oknem! To jakiś armagedon! Rozumiem,że cieplej,ale żeby zaraz lało! Węszę jakiś podstęp. Myślę,że należałoby powołać specjalną komisję ds odwilży. Bo to może być spisek. Wiecie,są fachowcy co potrafią zrobić mgłę,to pewnie potrafią zrobić deszcz. Może tańcem;-)? W każdy razie pytanie: jak żyć?,jest aktualne. Woda,woda,woda...............
    Pozdrawiam,życzę rychłego osuszenia!!!! :-*
  • 11 lat temu
    Masz rację doris to jakis spisek!
    Ja też mam już dosyć cały dzien przekopywanie dołeczków co by piwnicy i garażu nie podtopiła szlak by to trafił.
    Zima wiosna już niewiadomo co to jest.
  • 11 lat temu
    "."
    A wiecie jakie dziś jest przesympatyczne święto? Dzień przytulania!!! Więc przytulam Was wszystkie baaardzo mocno! Przestało lać,zaczęło wiać... A jakie dziury powyłaziły w jezdniach! Nie wiem czy dziś głośniej jęczałam ja,czy mój samochodzik :-(. Kruszyna,masz rację-nie wiadomo co to! Aby do lata!!!
    Pozdrowionka! :-*
  • 11 lat temu
    :-)
    To skoro dzisiaj takie sympatyczne święto to ja Was wszystkie i Michała też ;-) mocno ściskam i przytulam ! No może Michała tylko przytulam ,żeby mnie żona nie pogoniła...hi hi .
    Dziewczyny muszę się Wam pochwalić... Dzisiaj moje urodziny i z tej okazji pierwszy raz upiekłam ciasto. I ku mojemu zaskoczeniu jak na debiut sernik wyszedł całkiem dobry. Zostało jeszcze trochę więc jak ktoś chętny to serdecznie zapraszam!
    Całuski!!!!
  • 11 lat temu
    "."
    Przytualski babeczki i mężu jednej z nas ;)
    Doris, moje autko na takie "stopniałe" asfalty również reaguje jękiem. Jak jest możliwość to hamuję prawie do zera żeby czasem nie urwać czegoś, mąż mechanik ale części słono kosztują.
    Lika 100!!!! lat, wszystkiego najserdeczniejszego z okazji osiemnastych urodzin-kobieta zawsze ma 18 lat ;-). Spełnienia wszystkich marzeń.
    Pozdrawiam z zatopionego mazowieckiego ;-)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat