Rak piersi

14 lat temu
Jestem po mastektomii dwa lata i nie mogę jeszcze dojść do równowagi ,nie mam żadnego wsparcia borykam się z nim sama ,czasami mam wszystkiego dosyć.Proszę o jakieś rady bo nie mam nawet z kim o tym porozmawiać .
3342 odpowiedzi:
  • 13 lat temu
    mnie tez bolal brzuch,i ciezko na piersiach bylo. Na ten piersiowy ciezar to nie wiem, chyba trzeba przeczekac, jutro bedzie lepiej!!!! A na brzuch okazalo sie, ze nie bralalm lekow oslonowych na zoladek, lekim przeciwwymiotne sa podle dla zoladka.
    Ale nawet jak sie bierze to czerwona chemia ktora chyab bierzesz, to zle wplywa na brzuch.
    Ale dokuczal mi troche brzuch nawet jak mialam te leki oslonowe.
    Nic tylko przetrzymac.
    jutro bedzie lepiej :)
    albo jesli mozesz zapytaj lekarza, onkologa chemioterapeuty najlepiej
  • 13 lat temu
    RYBENKO, a jak moge sobie pomóc bo cały czas boli mnie brzuch !!!! piecze mnie w środku, w klatce piersiowej, kłuje w piersiach i ten przewlekły ból brzucha !!!!! co mam zrobić??
  • 13 lat temu
    a mnie po Taxotere popekala skora na dloniach, nie moge nic zrobic w kuchni bez rekawiczek, nagle mi sie zebralo na uzalanie sie nad soba i sie poryczlam nad zlewozmywakiem
  • 13 lat temu
    Agasiu, to normalne że masz problem ze snem. Stres związany z tą przeklętą chorobą jest niewyobrażalny. Jeśli coś mogę doradzić to korzystaj raczej z tabletek uspokajających i wyciszających a nie nasennych. Lekarz powinien Ci takie zapisać bo te dostępne bez recepty są za słabe. Ja w takich chwilach brałam lexotan /1/2 tabletki/ zapisany przez lekarza i bardzo dobrze mnie wyciszał. Spałam dobrze a rano wstawałam normalnie i normalnie funkcjonowałam. Na pewno jest wiele innych leków które powinny pomóc jeśli lekarz je odpowiednio dobierze.Cierpliwości, wraz z zakończeniem leczenia wszystko wróci do normy Także kłopoty ze snem się skończą. Pozdrawiam.
  • 13 lat temu
    :)))))) Super, skoro dzis jest lepiej to gorzej nie bedzie. Chyba ze po drugiej chemii, ale za to wtedy juz 2 bedziesz miala za soba!!! wygramy, oczywiscie!!!
  • 13 lat temu
    NIE NAWIDZĘ TEGO PIEPRZONEGO SKORUPIAKA!!!!!!!!!!!!!!!!

MAM NADZIEJĘ, ŻE CHEMIA JUŻ GO WYBIŁA !!!!!!!!!!!

NIECH ZDECHNIE GNÓJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja też śpię jak niemowlak ... wczoraj to chyba z 17 h spałam w ciągu dnia !!! Dzisiaj jest już znacznie lepiej,..... myślę że tak już pozostanie !!!!!!

WYGRAMY Z DZIADEM DZIEWCZYNY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 13 lat temu
    Bardzo doceniam fakt, ze spie dobrze. Ja w ogole mam tak, ze jak cos sie dzieje zlego wokol to moj organizm domaga sie snu. Zreszta akurat teraz mam dobry nastroj,dobrze przechodze chemie, wiara w wyleczenie silna, zaczelam snuc rozne plany, szykuje sie do komunii dziecka w czerwcu, Jestem szczesciara po prostu. I kazdemu chcialabym tego szczescia troszke oddac bo mam z czego!!
    Ewa, Ewciaak, co slychac?
  • 13 lat temu
    Ja ze spaniem "walczę" od chwili zachorowania.
    Jak już któraś z rzędu noc bezsenna to wspomagam się tabletkami.Ale nie lubię tego bo po takim "sztucznym śnie"
    długo muszę dochodzić do siebie rano.
    Nie ma to jak swój spokojny,normalny sen.
    Już masz z górki.
    Włoski lada chwila zaczną kiełkować,nawet się nie obejrzysz jak będziesz miała bujną czuprynę.
    Pozdrawiam niedzielnie.
  • 13 lat temu
    A wiesz Agasiu, ja dzis slabo spalam tez, chociaz zwykle spie dobrze. Ale wlasciwie nie moge sie tego wtorku doczekac, bede miala piaty raz z glowy, potem tylko jeszcze raz jesli Pan Bog laskaw.
    A potem radioterapia, hormony i ciag dalszy herceptyny....I czekanie na porost wlosow wlasnych:)
    Wiem ze sie martwisz Agasiu. Trzymam mocno kciuki, odmawiam zdrowaski, tyle moge zrobic .
    sciskam wszystkie dziewczyny przy niedzieli, jak ktora ma sile nich sie odezwie!
  • 13 lat temu
    Kryswis
    to bardzo optymistyczne co napisałaś dwa lata to już jest coś ,małe- wielkie zwycięstwo.
    Czekamy na relacje z wyników badań.
    Będzie ok jak zresztą do tej pory.
    Pozdrawiam.
    Rybenka
    Jak nastawienie na wtorek?
    Ja mam bezsenne noce.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat